Ponedeljak, 17. novembar 1997.

SRPSKI POKRET OBNOVE O GODISNJICI GRADJANSKOG PROTESTA

Nije prilika za slavlje

Beograd. - Ono sto su gradjani ucinili 17. novembra prosle godine, kao i u naredna tri meseca, smao je pocetak uspravljanja, obnove i uspona demokratske Srbije, do koga ce uskoro sigurno doci.

Godisnjica ubedljive pobede dmokratske opozicije na lokalnim izborima u najvecim gradovima Srbije, nije prilika za slavlje, jer smo i dalje u dubokoj krizi zbog politicke republicke i savezne vlasti, ali 17. novembar ostaje, uprkos svemu, datum koji ima svoj istorijski znacaj i svoju istorijsku tezinu. Pokusaj ponistavanja volje biraca bio ej jos jedan dokaz da je rezim antidemokratski i da su n jegovi predstavnici u borbi za ocuvanje gole vlasti i ogromnih privilegija, spremni na sve, pa i na najteze oblike politickog kriminala, nasilja i terora, dodaje se u saopstenju.

Volja biraca ipak nije mogla da bude ponistena, jer su gradjani sirom Srbije odlucno stlai u odbranu izbornih rezultata, ali i svoje buducnosti, pokazujuci velicanstvenu energiju proemna i neunistivu snagu demokratije.

U proteklih godinu dana rezim je, s pozcije republicke zakonodavne, izvrsne i sudske vlasti, cinio sve da vlast opozicije na lokalnom nivou blokira, a time i da oteza czivot svih gradjana.

Takav rezim, kako je ocenjeno, s stakvim necasnim ponasanjem i s takvim prljavim shvatanjima politicke borbe, mora konacn oda ode u proslost, a prilika za to su i predstojeci predsednicki izbori.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /