Ponedeljak, 17. novembar 1997.

RASTE NAPETOST U ISTOCNOJ SLAVONIJI

Eksplozije u Vukovaru

Zagreb, AFP. - Hrvatski mediji su juce izvestili o nekoliko incidenata u oblasti istocne Slavonije, koji ce svakako izazvati porast medjuetnicke napetosti u regiji koja je jos uvek pod adminis tracijom UN.

Pozivajuci se na izvore iz prelazne policije u istocnoj Slavoniji, drzavna agencija HINA javila je da je jedan Hrvat prebacen u bolnicu nakon sto su ga cetiri muskarca prebila i opljackala juce ujutr u u Vukovaru. Agencija je takodje javila da se dva muskarca i jedna zena nalaze u pritvoru zbog toga sto su u petak uvece u jednom restoranu u Vukovaru pretili oruzjem hrvatskim pripadnicima prelazne policije, koji su bili u civilnim odelima.

Na jednu skolu u Vukovaru juce ujutru bacena je eksplozivna naprava. Kako javlja HINA, u incidentu niko nije povredjen, a na zgradi su popucala stakla. Druga eksplozivna naprava bacena je kasno u sub otu na kucu jednog Srbina u Vukovaru, ali povredjenih nije bilo.

Hrvatski drzavni radio javio je da je na katolicko groblje u Vukovaru bacena jos jedna bomba i da je ekplozija prouzrokovala znatnu stetu. U izvestaju nije precizirano kada je doslo do te eksplozije.

Ovo su samo poslednji u nizu incidenata koji su se u proteklih nekoliko dana dogodili u istocnoj Slavoniji. Na zgradu gradskog veca u Vukovaru u petak uvece je ispaljena raketa, a u centru grada su d an ranije pronadjeni leci u kojima se preti Srbima.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /