Ponedeljak, 17. novembar 1997.

CEDOMIR JOVANOVIC, PREDSEDNIK SPK

Stvorili smo novu Srbiju

Za period od novembra prosle godine, nakon protesta gradjana i studenata za priznanje pobede opozicije na izborima, do danas, predsednik Studentskog politickog kluba Cedomir Jovanovic smatra da je "s ustinska greska u jednom velikom previdu, preciznije, u odnosu prema zivotu i problemima koji nas opsedaju".

- Nemam racionalno objasnjenje, ali sam vise nego ubedjen da kao narod ocekujemo da se nesto samo po sebi razresi. Mislim da smo, u tom smislu, dan ispred 17. novembra, dakle, na istom mestu, nazalos t, u proslosti. Ipak, to ne znaci da cemo jos dugo ziveti na isti nacin, to svakako nece biti tako, mada nemam odgovor na dilemu da li cemo ostati na ili pod rusevinama prevazidjenog drustva - kaze J ovanovic.

Predsednik SPK licno je, ipak, optimista u pogledu mogucnosti istinskih demokratskih promena u nasem drustvu. - Uvek sam bio optimista i mislim da mali covek nema razloga za razocarenje, jer smo mi u cinili sve ono sto smo obecali. Uzeli smo zivot u svoje ruke, ali je problem sa ljudima pored nas, koji to jos nisu ucinili, ocekujuci resenje od plakata u prirodnoj velicini ili od politike koja je sira od nauke ili zivota.

Na molbu da precizira da li to znaci da smatra da su studenti u periodu od godinu dana uradili i postigli vise od "udruzene opozicije", Jovanovic odgovara: "Mi smo stvorili novu Srbiju i danas je sam o pitanje trenutka kada ce se ona svojim kvalitetom nametnuti drugima".

LJ. G.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /