Ponedeljak, 17. novembar 1997.

NIKOLA GRBIC PROGLASEN ZA NAJBOLJEG IGRACA EVROPE

Prvi put - pa Jugosloven

Izvrsni komitet Evropske odbojkaske konfederacije (CEV) proglasio je u Luksemburgu Nikolu Grbica za najboljeg igraca Evrope u 1997. godini. To je ocekivan epilog sjajnih igara naseg tehnicara na Prve nstvu Evrope u Holandiji, ali i isto tako blistavih partija za italijanski Alpitur, s kojim je osvojio Super kup Evrope.

- Iskreno receno ovakvo priznanje nisam ocekivao - bila je prva reakcija Nikole Grbica. - Razlozi su jednostavni - moja mladost i cinjenica da su tehnicari retko kad stizali do ovakvih priznanja. U k olektivnom sportu kakav je odbojka pojedinac je deo "masine" koja samo zalaganjem svih stize do trofeja. To sto sam u Holandiji proglasen za najboljeg tehnicara Prvenstva Evrope, smatrao sam kao priz nanje celoj reprezentaciji. Ni ovog puta nemam tome sta da dodam.

Stariji brat Vladimir je za vest o proglasenju Nikole za najboljeg igraca Evrope saznao na pecanju na Drini. Poznat po samouverenosti, bio je i ovoga puta dosledan sebi. Nista drugo nije ni ocekivao.

Otac Milos, jedna od legendi jugoslovenske odbojke, nije krio svoje odusevljenje.

- Priznanje je neocekivano, ali i zasluzeno. Njegova mladost nije hendikep. U godinama koje dolaze, bice jos dragocenih trofeja.

Ni majka Danica, koja je vec naviknuta na trofeje svojih sinova (Vladimir je prosle sezone usao u najbolju sestorku sveta i postao sportista Jugoslavije) bila je prijatno iznenadjena vescu iz Luksemb urga.

- To je priznanje celoj ekipi, strucnom stabu i vodecim ljudima odbojkaske organizacije, ali i ovoj Jugoslaviji koja je vec godinama bila u glavnoj ulozi svih crnih hronika.

Dodajmo na kraju da je ovo prvi put da CEV proglasava najboljeg odbojkasa Evrope. A 13. decembra na gala-predstavi u Becu uz Nikolu Grbica bice i veina njegovih drugara, koji su imali i te kakvog ude la u osvajanju ovog novog trofeja za jugoslovensku odbojku.

P. Stanisic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /