Ponedeljak, 17. novembar 1997.

SUTRA TRIBINA UDRUZENJA UNIVERZITETSKIH PROFESORA I NAUCNIKA SRBIJE POVODOM "SLUCAJA PETKOVIC

"Samovolja dekana ili pocetak cistke

Beograd. - Beogradski odbor Udruzenja univerzitetskih profesora i naucnika Srbije (UUPNS) organizuje Tribinu na kojoj ce se govoriti pod kojim uslovima profesor univerziteta moze biti otpusten . Povod za ovaj razgovor, na koji su pored kolega pozvani i predstavnici prosvetnih vlasti jeste "slucaj Petkovic", koji se u akademskim krugovima tumaci kao samovolja dekana ili pocetak cistke. Trib ina ce se odrzati u utorak, 18. novembra u 18 sati u cuvenoj "petici".

Uvodnu besedu drzace prof. dr Zagorka Golobuvic, predstavnik grupe profesora otpustenih 74. sa Filozofskog fakulteta, dr Stevan Lilic, profesor Pravnog fakulteta, koji ce o problemu govoriti iz ugla Zakona o univerzitetu i dr Nebojsa Popov, autor knjige u kojoj su analizirani slucajevi otpustanja profesora univerziteta. Uvodnu rec na skupu imace i Biljana Kovacevic Vuco, advokat profesora Slobod ana Petkovica.

Pozivi su upuceni i celnim ljudima univerziteta, Ministarstva prosvete i dekanima Sumarskog i Gradjevinskog fakulteta, jer su oni najpozvaniji, po misljenju Beogradskog odbora UUPNS, da govore o sluc aju Petkovic. Ukoliko se budu odazvali pozivu, gosti na tribini bice i prof. dr Dragan Kuburovic, rektor Beogradskog univerziteta, prof. dr Jovo Todorovic, ministar, prof. dr Momcilo Babic, predsedni k Saveta BU, prof. dr Milan Kurepa, predsednik UUPNS, prof. dr Branislav Coric, dekan Gradjevinskog i prof. dr Dusan Jovic, dekan Sumarskog fakulteta.

O. N.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /