Ponedeljak, 17. novembar 1997.

"POBJEDA" POVODOM TV NASTUPA SAVEZNOG MINISTRA PRAVDE

Pretnja "uterivanjem istine"

Podgorica, Montena-faks. - Pod naslovom "Poraz razuma", jucerasnja podgoricka "Pobjeda" objavljuje osvrt na nedavni TV nastup saveznog ministra pravde Zorana Knezevica, za koji se istice da je "do same sustine ogolio moguci scenario svojevrsnog utjerivanja istine u sve pore crnogorskog drustva".

"Zaista je u pravu savezni ministar pravde kada porucuje da se u 'konacan obracun' nece ici sa serpama i pistaljkama, ali je, istovremeno, manifestujuci gotovo patolosku mrznju prema svemu sto nije u funkciji njegove 'istine', pobrkao sve loncice, pa je zaboravio da se tradicija Crnogoraca ne iscrpljuje okoncanjem ljutih bojeva, glavosjecima i dzebanom. Naprotiv" - pise komentator "Pobjede", uka zujuci da pravu i istinsku tradiciju Crnogoraca i Crne Gore "mogu da zaborave samo ubogi piljari na pijaci ideoloskih i politickih starina".

"Bahato dzeferdarenje, kakvo je prije neko vece demonstrirao savezni ministar pravde, bivsi gradonacelnik Podgorice, sudija i predsjednik suda - Zoran Knezevic, do same sustine ogolilo je moguci scen ario svojevrsnog utjerivanja istine u sve pore crnogorskog drustva - i po vertikali i po horizontali" - pise "Pobjeda", pitajuci se: "Da li je Crna Gora u stanju da podnese tolike utjerivace i onolik u kolicinu onakve istine?"

"Ako u cijeloj prici o istini bude nadjacao glas saveznog ministra pravde Zorana Knezevica, bice to uvod u, ako ne definitivni, a ono barem dugorocni poraz razuma i pravde" - zakljucuje "Pobjeda".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /