Subota, 22. novembar 1997.

IZJAVA VOJINA DJUKANOVICA, POTPREDSEDNIKA SAVEZNE VLADE

Uskoro sastanak Milosevic-Djukanovic?

Mislim da je Milosevic mudar politicar i zato vjerujem da ce do tog suseta doci vrlo brzo, rekao predsednik Savezne vlade u razgovoru za podgoricke "Vijesti", najavljujuci za januar ozbiljnu rekonstr ukciju Konticevog kabineta

Podgorica. - Prema procjeni potpredsjednika Savezne vlade Vojina Djukanovica, predsjednik SRJ Slobodan Milosevic i izabrani predsjednik Crne Gore Milo Djukanovic "mogli bi uskoro da se sretnu i razgovaraju o saradnji".

- Mislim da je Milosevic mudar politicar i zato vjerujem da ce do tog susreta doci vrlo brzo. Narod u Crnoj Gori je rekao ko treba da ga predstavlja. Onaj ko je na celu Jugoslavije, svidjalo mu se to ili ne, mora da saradjuje sa onima koga je narod u Crnoj Gori izabrao. Ne samo Milosevic, nego i svi drugi koji imaju posla sa Crnom Gorom, morace da saradjuju sa Milom Djukanovicem - izjavio je u r azgovoru za jucerasnje podgoricke "Vijesti" potpredsjednik Savezne vlade Vojin Djukanovic.

Vojin Djukanovic smatra da nece doci do objedinjavanja sluzbe drzavne bezbjednosti na saveznom nivou, jer "po Ustavu, unutrasnja bezbjednost stvar je svake republike". "Ne bi trebalo", rekao je on, " sa dolaskom Lilica ocekivati neku unitarizaciju, jer se mora postupati iskljucivo po Ustavu i Zakonu".

Potpredsjednik Savezne vlade procjenjuje da je "vjerovatna" ozbiljna rekonstrukcija Savezne vlade u januaru iduce godine, ali napominje da "to zavisi, prije svega, od nacina primopredaje vlasti u Crn oj Gori" i od toga "kako ce funkcionisati saradnja izmedju predsjednika Crne Gore i predsjednika SRJ".

On smatra da je ("kada se malo dublje analizira") dobro sto se predsjednik Savezne vlade Radoje Kontic nije opredijelio za jednu od politickih opcija u Crnoj Gori. "Da je to ucinio vjerovatno bi imao blokade sa jedne ili druge strane, i to ne bi bilo dobro za funkcionisanje Savezne vlade i ukupnog sistema vlasti u Jugoslaviji", ocjenjuje Djukanovic.

Vojin Djukanovic je kazao da price o utjesnom postavljanju Momira Bulatovica za saveznog premijera nijesu "nimalo" osnovane. "Gospodin Bulatovic nikada nije radio u privredi i u drzavnim organima", i stakao je on.

D. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /