Nedelja, 23. novembar 1997.

Sok nedeljom

(Fede)racija

Mihailo Radojicic

Prije svega da se zahvalim "Nasoj Borbi" na trudnickom honoraru... Primio sam ga prvi put poslije devet mjeseci. Zahvaljujem se i svojim vrlim kolegama urednicima koji su odigrali ulogu babice i iscu pali to novorodjence. Posto je beba rodjena a "Nasa Borba" "rodjena" majka nemojte mijenjati postelju" mojoj rubrici. Kada sam vec dosao, uspjesno, na posljednju stranu dodatka NB ostavite me da tu l ezim. Crnogorci ne vole mnogo da mijenjaju lokaciju kada se uleze na jednom mjestu. Nije mi ni do lokacije koliko me zovu telefonima i uznemiravaju zasto sam "prekinuo" saradnju. Kazem nijesam prekin uo no me NB vozi po zadnjim stranama. Potrazite me malo... Nije do mene tesko doci. Nijesam ja savezna drzava za koju se ne zna dje je i kod koga je.

Dozivio sam da me "citalac" napadne, privatno, sto sam ja nju, SeReJe, navodno napao u proslom tekstu. Nijesam ja nju napao vec ona sama nad sobom vrsi nasilje kada ima onakve kadrove a nije kadra da ima bolje... To sam mu rekao otvoreno preko telefona i bilo mi je zaprijeceno. Ja sam onda pridao jos vise argumenata da bar ima covjek razlog da je brani od mene i da mi prijeti iz sve snage. Sracu nao sam jos nesto... Dok je on bude branio od mene drugi ce joj doci glave a moj "napadac" ce biti okrenut prema potpuno beznacajnom covjeku za njenu sudbinu. Onda mi je on rekao: Takvi su ti sto je ruse, tj. kao ja! Ja sam mu i dalje dodavao argumente na njegovu muku jer mi je govorio svasta... Pa sam, izmedju ostalog, rekao i ovo: "Savezna drzava sluzi samo sluzbenicima a oni njoj ne sluze vec se samo njom posluzuju. Ona nema drzavnike nego drzace. Da nije tih drzaca vec bi pala. Zbog toga ne treba njoj nikakav parlamentarni republicki reciprocitet, ni egalitet... Njoj treba konkurs. Na k onkurs primis covjeka, cuvara, strazara, portira i sl. da je cuvaju po danu da neko ne udje pogresno. One nema drzavnika niti joj trebaju. Svi drze republike. Nas Rajo je vise nalik na nocnog portira koji po noci pati za SeReJe a po danu reportira Slobu i ceka ga po aerodrumima kao stjuardesa. On je kucna pomocnica koja samo ponekad izadje na aerodrum i slicne objekte, dje mu Slobo rece, da ga s aceka i da mu donese cisti ves za presvlaku... da cist udje u Srbiju. Mene ova dvoclana federacija podsjeca na bracni par bez djece. Par je iz jedne federalne jedinice a iz druge je samo ljubavnica k oju tek podekad opali."

... Na ovo "opali" covjek mi je repetirao pistolj u telefonsku slusalicu... A kad ce opalit videcemo. Uglavnom ja ne mijenjam misljenje.

P. S. Ne mijenjam...

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /