Ponedeljak, 24. novembar 1997.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE SRPSKE RADIKALNE STRANKE

Seselj nastavlja kampanju

Aleksandar Vucic je juce saopstio da SRS nece potpisati Sporazum o predstavljanju predsednickih kandidata na drzavnoj televiziji i najavio ostavku predstavnika te stranke u Nadzornom odboru

Beograd. - Uprkos preporuci lekara da najmanje sedam dana miruje zbog povreda koje je doziveo u saobracajnoj nesreci u petak uvece, Vojislav Seselj, predsednik Srpske radikalne stranke, nastav lja svoju predizbornu kampanju - saopstio je Aleksandar Vucic, generalni sekretar SRS na jucerasnjoj konferenciji za novinare.

U saobracajnom udesu koji se, u petak oko 21 cas desio u blizini Smederevske Palanke, Seselj je, naime, zadobio lakse povrede glave i noge. Do nesrece je doslo usled prebrzog ulaska u krivinu, zbog c ega je automobil sleteo sa puta i udario u betonski stub. Nakon lekarske intervencije (sest kopci na glavi) lider radikala pusten je na kucno lecenje, uz preporuku da sedam dana miruje, sto, kako je objasnio Vucic, "Seselj nije mogao da otrpi".

Aleksandar Vucic je juce saopstio da SRS nece potpisati Sporazum o predstavljanju predsednickih kandidata na drzavnoj televiziji i najavio ostavku predstavnika te stranke u Nadzornom odboru za pracen je izbora ukoliko u najskorijem roku Vojislavu Seselju ne bude omoguceno ucesce u programu drzavne televizije u Nisu i Pristini.

Prema njegovim recima, na sastanku sa resornim ministrom i predstavnicima RTS, odrzanom u Vladi Srbije, nisu uvazene primedbe i zahtevi SRS koji se odnose na medijsko predstavljanje kandidata. Kako s u za te potrebe bila unapred rezervisana 22 termina na RTS u trajanju od 45 minuta, radikali su, prema njegovim recima, nakon svodjenja broja predsednickih kandidata na sedam, zahtevali da svakom pri padne po sat i po vremena, iako je, precizirao je, bilo logicno da se dobije i sat i 45 minuta. Taj zahtev nije uvazen, kao ni zahtev da se organizuje suceljavanje kandidata u prvom i drugom izbornom krugu (sto je ostavljeno strankama da se dogovore), pa je SRS odlucila da ovoga puta ne potpisuje Sporazum sa RTS.

Povodom saopstenja Srpskog pokreta obnove, u kome se tvrdi da su neki bivsi clanovi SRS u razgovoru sa Vukom Draskovicem lidera radikala nazvali najvecim zlom u Srbiji, Vucic je rekao da je to "cista laz", da nikakvog sastanka nije ni bilo, jer "niko ne bi isao kod gubitnika i cirkuzanta", posebno pri tom skrenuvsi paznju da se u pomenutom saopstenju nikakva imena ne navode.

Povodom najave osnivanja Demokratskog foruma Kosova, generalni sekretar SRS je rekao da "treba pohvatati sve one koji rade na secesiji".

V. Didanovic

Antiradikalska kampanja RTS

Govoreci o "medijskoj blokadi i antiradikalskoj kampanji", Vucic je juce izneo i podatak da je u proteklih 14 dana u Drugom dnevniku RTS aktivnostima Milana Milutinovica, kandidata levice, bilo posve ceno 82 minuta, dok je Seselju pripalo oko 140 puta manje - 48 sekundi.

Prema njegovim recima, na "takozvanim nezavisnim medijima" prednost se daje "vecitom kandidatu za predsednika koji uveseljava narod - Vuku Draskovicu".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /