Ponedeljak, 24. novembar 1997.

MILAN PAROSKI, PREDSEDNICKI KANDIDAT NARODNE STRANKE O SVOJOJ KANDIDATURI

Republicka izborna komisija preuzla vlast

"Sekretaru Republicke izborne komisije Nebojsi Rodicu predali smo 11.000 potpisa, blagovremeno, nedelju dana pre roka. Medjutim, sekretar nas je naknadno obavestio da nesto nije u redu sa 288 potpisa . Mi smo ponovo dostavili 312 potpisa. Kasnije, bez ikakvog obrazlozenja, ustanovili su da je 'pravno valjano' samo 7.069 potpisa. Sporno je, po Balsi Govedarici, 3.000 potpisa", kaze u izjavi za "Na su Borbu" Milan Paroski, predsednicki kandidat Narodne stranke, dodavsi da je vlast u ovoj zemlji, novembra prosle godine, preuzela RIK.

- Posto drzava nema predsednika, nema premijera, Skupstina jos uvek nije konstituisana, vlast je izgleda samo Balsa Govedarica. Bojim se da mi svi ne steknemo "funkciju" po znacenju njegovog prezimen a - naglasio je Paroski.

Paroski takodje kaze da su i maltretirani clanovi njegove stranke koju su prikupljali potpise. "Odeljenje unutrasnjih poslova u Smederevu bilo je uhapsilo predsednika Opstinskog odbora nase stranke u tom gradu, da bi utvrdili autenticnost potpisa. Sreca je sto je nas clan prikupio cak i imena roditelja onih koji su davali potpise, mada to zakon nije predvideo", kaze sada vec bivsi predsednicki k andidat Narodne stranke, rekavsi na kraju da su se zalili OEBS-u i Vrhovnom sudu Srbije.

M. Kalinic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /