Utorak, 25. novembar 1997.

NA BEOGRADSKOM SAJMU OTVORENA IZLOZBA PREHRANE

Cena hleba stabilna

"Hleb i njegova cena simbol su uspeha i neuspeha agrarne politike, a cena hleba je vrlo stabilna i nije se menjala vec drugu, ekonomsku godinu", rekao je dr Milan Milanovic, zamenik saveznog ministra za poljoprivredu, prilikom jucerasnjeg otvaranja izlozbe prehrane na Beogradskom sajmu na kojoj ucestvuje stotinak domacih i inostranih firmi. Sajam prehrane ce trajati do 29. novembra.

Sudeci prema projekcijama strukture jesenje i prolecne setve kao i ulaganjima u razvoj stocarske proizvodnje, procenjuje se da bi realni rast ukupne poljoprivredne proizvodnje u narednoj godini, moga o biti tri odsto, rekao je Milanovic.

Jos nije utvrdjen, naglasio je Milanovic, dugorocni koncept strategije razvoja SR Jugoslavije kao osnovni dokument u kome bi se sagledali glavni pravci i polovi ukupnog razvoja i u tom kontekstu mest o i uloga agrokompleksa . S druge strane, rekao je Milanovic, pripremljeni su dokumenti "Zelena startegija Crne gore do 2.000. godine" i "Dugorocna startegija poljoprivrede sela i prehrambene industr ije Srbije" u kojima je zacrtana startegija i politika agrarnog razvoja obe republike.

S. J.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /