Utorak, 25. novembar 1997.

IZJAVA VELIMIRA ILICA, GRADONACELNIKA CACKA, KOJI JE ISKLJUCEN IZ SPO

"Urucene su mi fotografije klanja i poruka -ne diraj nam Vuka"

Cacak, Beta. - Gradonacelnik Cacka Velimir Ilic, koji je iskljucen iz Srpskog pokreta obnove (SPO), izjavio je juce da su mu, pre nekoliko dana, urucene tri fotografije na kojima je prikazano klanje coveka i poruka "ne diraj nam Vuka".

"Nepoznati muskarac sacekao je moju maloletnu cerku pri povratku iz skole i dao joj tri fotografije uvijene u papir, rekavsi da to preda ocu. Na jednoj je prikazano klanje odraslog muskarca. Deo foto grafije na kojem je bio ovekovecen koljac, isecen je", izjavio je Ilic na konferenciji za stampu na kojoj je novinarima pokazao fotografije.

Prema Ilicevim recima, na jednoj fotografiji vidi se ruka ubice, na drugoj je prikazana odsecena a na trecoj odrana glava, po svemu sudeci iste zrtve. Ilic je kazao da je komplet fotografija i poruku dobio i putem poste. Gradonacelnik Cacka je kazao da je "na putu da pronadje osobu kojoj pripadaju te fotografije" i izrazio sumnju da je rec o "jednom ucesniku paravojnih formacija". "Te fotografij e doneo je u Cacak s ratista i taj covek ce zavrsiti u Hagu", rekao je Ilic.

On se zahvalio bivsem predsedniku Opstinskog odbora Socijalisticke partije Srbije Rajku Baralicu i "jos nekim socijalistima" koji su odbili "da pod pritiskom clana Glavnog odbora SPO Aleksandra Cotri ca i jos nekih ljudi iz SPO izadju u javnost s laznom dokumentaciojom o meni".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /