Utorak, 25. novembar 1997.

PREDSTAVNIK SABORNE CRKVE U LESKOVCU U EMISIJI "JUSTICIJA"

Sektama stati na put makar policijom i vojskom

Leskovac. - Ucestvujuci u emisiji TV Leskovac "Justicija", svestenik i veroucitelj Saborne crkve u Leskovcu Milan Nikolic izjavio je da se sektama mora stati na put, "pa makar uz pomoc vojske i policije". U istoj emisiji, prvoj u nizu o pogubnom delovanju verskih sekti, dr Vukadin Cvetkovic, neuropsihijatar iz Beograda, kritikovao je "naopake zakone" u Srbiji i zalozio se da se iz drzavni h sluzbi izbace clanovi svih sekti, posebno apostrofirajuci Jehovine svedoke, Sataniste, Munovce, Saentologe i pripadnike Pentekostne crkve.

Nikolic i Cvetkovic su se slozili da se sekte "finansiraju iz jednog centra" i da se nalaze "u funkciji specijalnog rata protiv srpskog naroda i drzave Srbije", apelujuci da se "pod hitno" u skolama uvede veronauka.

Nezvanicno saznajemo da ce u vecerasnjoj "Justiciji" gostovati Baja Jecmenica, predstavnik Pentekostne crkve u Jugoslaviji koji je od TV Leskovac zatrazio da se cuje "i druga strana", nakon prikaziva nja trinaestominutnog filma o molitvi vernika te crkve u Backoj Palanci.

M. M. J.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /