Utorak, 25. novembar 1997.

VOJISLAV SESELJ NA NISKOJ TELEVIZIJI "PET"

"Za mene ce glasati veliki broj razocaranih pristalica SPO i SPS"

Nis. - Predsednicki kandidat Srpske radikalne stranke dr Vojislav Seselj izjavio je preksinoc u Nisu da na predstojecim predsednickim izborima ocekuje da ce za njega glasati "veliki broj" razo caranih pristalica Srpskog pokreta obnove i Socijalisticke partije Srbije.

"Ocekujem da ce na ovim predsednickim izborima za mene glasati jos vise clanova i simpatizera SPO, koji su to ucinili i u drugom krugu na proslim predsednickim izborima, jer im je postalo jasno da Vu k Draskovic nema nikakvih sansi i razocarani su u njegovu politiku", rekao je Seselj prilikom gostovanja na lokalnoj Televiziji Pet .

On je rekao da se "SPO prakticno raspada" i da nece dugo opstati na politickoj sceni Srbije. Prema njegovoj tvrdnji, SPO ce "mozda" uci sa socijalistima u vladu, ali da takva vlada "nece dugo trajati ". On je zakljucio da sve sto govori protiv predsednika SPO "kaze argumentovano", dok Draskovic sve sto kaze "govori iz straha da mu ne pokvarimo saradnju sa socijalistima".

"Ocekujem i da ce veliki broj pristalica SPS koji su veoma razocarani kandidovanjem Milana Milutinovica glasati za mene. SPS je imao bolje kandidate, ali izabrao je Milutinovica jer je to najelegantn iji nacin da se za Vuka Draskovica oslobodi mesto saveznog ministra informisanja. Milutinovic ce sigurno dobiti 300 hiljada glasova manje od Zorana Lilica i ja sigurno mogu da pobedim onog koji ne sp ada u prvih deset najboljih kandidata SPS", rekao je Seselj.

On je dodao da je Milutinovic "progonio profesore sa Filozofskog fakulteta u Beogradu", a Vuk Draskovic bi "zeleo da se zaborave" njegovi tekstvi o komunizmu. "Za razliku od njih ja se ne stidim nije dne recenice o komunizmu koju sam napisao", rekao je on.

Z. Miladinovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /