Sreda, 26. novembar 1997.

ZORAN DJUMIC, PORTPAROL REPUBLICKE IZBORNE KOMISIJE

"Mnogo me pitate"

Beograd. - Republicka izborna komisija nije nadlezna za zalbe onih cije su predsednicke kandidature odbacene. Ne znamo ko se zalio, pitajte njih ili u Vrhovnom sudu Srbije koji odlucuje o njih ovim zalbama - rekao je juce u izjavi za "Nasu Borbu" Zoran Djumic, portparol RIK. Na pitanje koliki je rok za podnosenje zalbi Vrhovnom sudu Srbije Djumic je odgovorio da se zalbe podnose u roku od 48 sati od dana donosenja resenja RIK.

Na nasu primedbu da neki od nesudjenih predsednickih kandidata tvrde da im, medjutim, nije uruceno resenje o odbacivanju kandidature vec, naprotiv, da su kandidature prihvacene, Djumic je rekao: "Ne znam ja nista o tome, ali i oni imaju pravo da se zale".

Portparola RIK takodje smo pitali sta je sa takozvanim pridruzenim clanovima Republicke izborne komisije. "Ne znam o cemu pricate", komentarisao je Djumic. Posle objasnjenja da nas interesuje da li, ilustracije radi, Srpski pokret obnove kao stranka koja je kandidovala Vuka Draskovica ima pravo da prisustvuje sednicama i, uopste, radu RIK, Djumic je rekao: "Hvala Bogu. On moze da prisustvuje rad u RIK, ali to, znate, nece biti Draskovic, vec clan kojeg ce predloziti Srpski pokret obnove".

Na pitanje da li to znaci da ce sve stranke i grupe gradjana koje stoje iza predsednickih kandidata moci da imaju svog predstavnika koji ce sudelovati u radu RIK, Djumic je odgovorio: "E, sad me mnog o pitate. Do vidjenja".

O. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /