Sreda, 26. novembar 1997.

PREZENTACIJA "MIKROSOFTA" U HOTELU HAJAT

"Office 97" na srpskom jeziku

Jedna od tri najvece kompanije na svetu, softverski gigant "Mikrosoft" polako ali sigurno ulazi na (legalno) jugoslovensko trziste i to, po svemu sudeci, u velikom stilu: skorasnjim pustanjem u proda ju (najave govore u prvim danima decembra) programa "Mikrosoft Office 97" na srpskom jeziku!

Ovo je, izmedju ostalog, saopsteno na jucerasnjoj izuzetno dobro posecenoj prezentaciji "Mikrosofta", odrzanoj u beogradskom hotelu Hajat. Na prezentaciji su ucestvovali Zoran Jovanovic, direktor, i Milan Vuletic, generalni direktor firme "BS Procesor" (ekskluzivni distributer "Mikrosofta" za SRJ), Jelena Zdravkovic iz "Informatike", produkt menadzeri Ivana Kokalovic i Aco Filipovic, kao i Jirge n Strangener, generalni menadzer "Mikrosofta" za juznu Evropu.

Oni su, kao nesumnjivo odlicni poznavaoci "Mikrosofta", predstavili ne samo najnovije proizvode vec i ciljeve, strategiju i neke od planiranih projekata proslavljene kompanije koja je po mnogima svoj im kompjuterskim softverom obelezila kraj veka i milenijuma (najvise zahvaljujuci nezaobilaznom programu "Windows", kojim se - po procenama strucnjaka - sluzi 83 odsto korisnika PC racunara u svetu).

Dok je Jovanovic naglasio da je "Mikrosoft" zadrzao promotivne cene svojih proizvoda u SRJ, Vuletic je nagovestio da ce se nasa zemlja u doglednoj buducnosti prikljuciti grupi od pedesetak drzava, u kojima je "Mikrosoft" osnovao svoje firme. Ipak, najvece interesovanje je izazvala najava skorasnjeg pojavljivanja na nasem trzistu "Mikrosoft Office 97" na srpskom jeziku. Prisutni su obavesteni da se program uveliko radi (u Irskoj) i s njegovom prodajom ce se poceti vec za nedelju-dve. Cena: 1.995 dinara, s mogucnoscu raznih popusta.

I. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /