Sreda, 26. novembar 1997.

UOCI ZREBANJA ZA SVETSKO PRVENSTVO U FRANCUSKOJ

"Plavi" ipak u trecoj grupi?

Beograd. - Do zrebanja u Marseju ostalo je jos deset dana ali neke informacije o tome kakav ce biti sastav "sesira" stigle su kancelariji naseg Fudbalskog saveza. Prema tim nezvanicnim verzija ma najbolju poziciju (prvi "sesir") imace svetski prvak Brazil, domacin Francuska, Argentina, Nemacka, Italija i Spanija a njima se mogu pridruziti Rumunija i Belgija. Englezi nisu "u igri" s obzirom da ih nije bilo na poslednjem Svetskom prvenstvu i ne uklapaju se u jedan od kriterijuma FIFA, koji racuna ucesce i rezultate na tri poslednja svetska sampionata.

O kriterijumima ce se sve znati na sastanku Organizacionog komiteta 2. decembra u Marseju. Postoji mogucnost da se u obzir uzme i tzv. geografski princip po kome bi u drugom "sesiru" obavezno bile po jedna ekipa iz Afrike, Juzne Amerike i Azije. Ako se to dogodi, onda bi se Jugoslavija nasla tek u trecoj vrednosnoj grupi...

U vezi Mundijala u Francuskoj iz FIFA je stigla vest da ce doping kontrola biti - rigorozna. Iz trece u prvu "kontrlosanu grupu" prebaceni su hasis i marihuana sto ocigledno govori da su i pojedini s portisti skloni ovoj vrsti opijata.

Predsednik FS Spanije Angel Viljar cestitao je "plavima" plasman na SP, a cestitka je stigla i od "Adidasa" koji je, kaze se u telegramu, "ponosan sto je zvanicni snabdevac FSJ". Iz ove poznate sport ske firme stigla je molba da FSJ posalje spisak prijateljskih utakmica koje ce reprezentacija odigrati do pocetka Svetskog prvenstva a "Adidas" ce se odluciti za jednu na kojoj ce zvanicno promovisat i novu opremu.

Fudbalski savez Baskije ponudio je nasoj najboljoj selekciji mec koji bi se 27. decembra odrzao u San Sebastijanu. U dopisu se navodi da ce njihova ekipa nastupiti u najjacem sastavu, dakle sa Zubiza retom, Riosom, Karankom, Gererom, Alkortom, Eceverijom... Generalni sekretar FSJ Branko Bulatovic je, medjutim, juce rekao da nas "A" tim u principu ne nastupa sa reprezentacijama regionalnih saveza. FSJ ce Baskijcima ponuditi gostovanje "B" selekcije - ukoliko su zainteresovani za tu "rezervnu varijantu".

B. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /