Cetvrtak, 27. novembar 1997.

POSLE PRESUDE VISEG SUDA U PODGORICI

Ustavni sud Crne Gore - beskucnik

Najvisa sudska instanca svakog dana se moze naci na ulici, jer molba na presudu ne odlaze izvrsenje

Podgorica. - Presudom Viseg suda u Podgorici Ustavni sud Crne Gore mora da se iseli iz prostorija koje je do sada koristio, a vlasnistvo su Elektroprivrede Crne Gore.

Drzavni tuzilac, koji u ovom sporu zastupa Ustavni sud, podnio je Vrhovnom sudu zahtjev za reviziju postupka, ali to ne podrazumijeva odlaganje izvrsenja presude, sto znaci da Ustavni sud svakog mome nta moze biti "izbacen na ulicu" iz prostorija koje je koristio od osnivanja - 1964. godine.

- Godinama trazimo od drzavnih organa da nam obezbijedi adekvatne prostorije - kaze Dragomir Vuksanovic, sekretar Ustavnog suda, dodajuci da su se zbog toga obracali Ministarstvu pravde, Predsjedniku Republike, predsjedniku Skupstine, predsjedniku Vlade i od njih dobijali obecanja da ce se problem rijesiti.

U poslijednje vrijeme Ustavni sud je bio posebno aktivan u vezi sa izborima za predsjednika Crne Gore, rjesavajuci zalbe Momira Bulatovica. Nezadovoljna strana je ostro prigovorila sto javne rasprave povodom njenih zalbi i Ustavni sud drzi u zgradi Vlade, nemajuci razmijevanje za podstanarski status ove vazne sudske ustanove.

- Sada je doslo vrijeme da sud napusti i skuceno potkrovlje zgrade Elektroprivrede Crne Gore. "Kako smo mi poseban drzavni organ, a i prema ulozi u znacaju Ustavnog suda, bilo bi krajnje vrijeme da n am se nadje odgovarajuci prostor - naglasava sekretar Vuksanovic.

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /