Petak, 28. novembar 1997.

SRS ODBIO PREDLOG SOCIJALISTA ZA KONSTITUISANJE SKUPSTINE SRBIJE

Radikali traze dva potpredsednicka mesta

Lider SRS izjavio da je odbio inicijativu o tajnom konsultativnom sastanku i dodao da ce zahtevati direktne prenose skupstinskih zasedanja

Beograd. - Srpska radikalna stranka ne prihvata predlog levice da mesto predsednika skupstine pripadne Socijalistickoj partiji Srbije, a po jedno potpredsednicko mesto JUL i Novoj demokratiji - rekao je Vojislav Seselj, predsednik SRS, na jucerasnjoj konferenciji za novinare.

Podsetivsi da radikali imaju 14 puta vise poslanika nego ND, Seselj je rekao da je SRS spremna na kompromisno resenje: da socijalistima pripadne mesto predsednika parlamenta, a radikalima dva potpred sednicka mesta. Po jedno potpredsednicko mesto, u tom slucaju, mogli bi imati Srpski pokret obnove i JUL, precizirao je Seselj. On je naglasio i da je postojala inicijativa da se konsultativni sastan ak u republickoj skupstini odrzi u tajnosti, ali da radikali nisu na to pristali i dodao da ce ta stranka zahtevati direktne prenose skupstinskih zasedanja.

Komentarisuci rezultate izbora u Republici Srpskoj, Seselj je rekao da je SRS udvostrucila biracko telo te da je postignut nacelni dogovor o koaliciji SRS i SDS. Konkretan dogovor, prema njegovim rec ima, bice napravljen "kada se vidi koliko ce Amerikanci nastimovati izmisljenih glasova i da li je potrebno da jos neka manja stranka udje u koaliciju".

Seselj je rekao da ce ucestvovati u suceljavanju sa Vukom Draskovicem 29. novembra na RTS, iako je "nezadovoljan zbog cinjenice da mu nije omogucen duel sa Milanom Milutinovicem, ili bar suceljavanje sva tri kandidata". Lider SRS je optuzio Draskovica da "obavlja prljave poslove za socijaliste i govori ono sto bi oni rado rekli, ali bi se kompromitovali" i ocenio da "Draskovic to radi kao da mu je obecano mesto ministra inostranih poslova".

Komentarisuci najnovije nemire na Kosovu i Metohiji, Seselj je rekao da "rezim ne ume da resi taj problem" i naglasio da bi "srpski radikali za kratko vreme obezbedili funkcionisanje ustavnog sistema i red u toj oblasti".

V. D.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /