Petak, 28. novembar 1997.

SOCIJALISTI NAJAVILI BRZO KONSTITUISANJE PARLAMENTA

Ocekuje se podrska Tomicu

Svi predsednicki kandidati su vec u nekom duelu, a kumovska borba Seselja i Vuka je borba za srebrnu medalju, izjavio portparol SPS Ivica Dacic

Beograd. - Ocekujemo da ce nas predlog o izboru Dragana Tomica na mesto predsednika Skupstine Srbije dobiti poverenje ostalih politickih klubova - rekao je juce portparol SPS Ivica Dacic, na r edovnoj konferenciji za novinare. Po njegovim recima, postoje svi uslovi za brzo konstituisanje parlamenta, a primetna je i konstruktivna atmosfera kod predstavnika politickih stranaka koji su ucestv ovali u razgovorima u Skupstini Srbije. Dacic je ponovio stav vladajuce partije, koja se zalaze da predsednika Skupstine predlozi najjaca partija, da potpredsednici budu izabrani na osnovu parlamenta rne snage politickih stranaka, a da takva zastupljenost bude ispostovana i u izboru ostalih skupstinskih tela.

Da li ce biti duela predsednickih kandidata na drzavnoj televiziji, portparol SPS nije mogao da kaze, jer kako tvrdi "to zavisi i od ostalih predsednickih kandidata".

- Svi kandidati su vec u nekom medjusobnom duelu, ali kumovska borba Seselja i Vuka je borba za srebrnu medalju - rekao je Dacic.

Rezultate izbora u Republici Srpskoj Dacic nije detaljnije komentarisao, jer su saopsteni samo preliminarni rezultati. "Socijalisticka partija Srbije ne daje podrsku ovoj ili onoj licnosti, vec stabi lnosti poltickih prilika", rekao je portparol SPS i naglasio da ce se izbori pokazati kao pozitivni, ako doprinesu stabilizaciji RS.

J.Kosanic

"Poslednji trzaj separatistickih snaga"

Najveci deo konferencije portparol SPS juce je posvetio aktuelnoj situaciji na Kosovu koja predstavlja "poslednji trzaj separatistickih snaga, koje vide da je propala njihova ideja o otcepljenju", na kon razgovora Slobodana Milosevica i albanskog premijera Nanoa. Dacic je podsetio na stav vecine drzava "koje Kosovo posmatraju kao unutrasnje pitanje Srbije i Jugoslavije". .

- Nadlezni organi treba da ucine maksimum napora kako bi se obezbedio miran zivot gradjana na Kosovu i Metohiji. Potrebno je da se preduzmu sve mere protiv teroristickih akata - rekao je portparol SP S. On nije mogao da potvrdi vest o kidnapovanju nacelnika MUP-a na Kosovu, jer kako je rekao, o tome nije obavesten.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /