Sreda, 1. oktobar 1997.

ALUN ROBERTS, PREDSTAVNIK ZA STAMPU IPTF OSUDIO SRT - STUDIO PALE

Cenzurisana izjava Arburove

Banjaluka. - U svim opstinama RS i Federacije BiH, osim Mostara i Brckog, izvrseno je prebrojavanje glasova i RIK bi vec sutra mogla da objavi rezultate izbora u nekoliko opstina - izjavio je juce na konferenciji za novinare portparol OEBS-a u Banjaluci Fabio Gergolet. On je naglasio da Izborna apelaciona potkomisija razmatra zalbe, koje su na izborni proces uputile pojedine stranke. Gergolet je obavestio novinare da je OEBS spreman da nadgleda parlamentarne izbore u RS zakazane za 23. novembar.

Predstavnik za stampu IPTF Alun Roberts izrazio je zaprepascenje misije UN u BiH povodom izmena emisije koju je prema sporazumu Krajisnik-Sinseki trebalo da emituje SRT - Studio Pale, u kojoj je trebalo da bude u celosti emitovana konferencija za novinare glavnog tuzioca Haskog tribunala Luiz Arbur, odrzana posle sedmice u Sarajevu. Roberts je rekao da je Studio Pale, cenzurisanim istupima Arburove i vlastitim komentarima, u kojima se osporavaju tvrdnje Haskog tribunala, prekrsio pravila objektivnog informisanja.

"Smatramo da SRT - Studio na Palama treba da se izvini gradjanima RS i Haskom tribunalu, kao i da emituje emisiju u celosti" - zakljucio je Roberts.

LJ. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /