Sreda, 1. oktobar 1997.

NOVOSADSKI ODBOR SPO O EVENTUALNOJ SMENI GRADONACELNIKA

Beogradski scenario nije iskljucen

Demokrate nameravaju da pokrenu inicijativu o smeni gradonacelnika, ali nemaju dovoljno potpisa odbornika, tvrdi Borislav Zeljkovic, sef odbornicke grupe SPO u novosadskoj Skupstini

Novi Sad - Verujemo da se situacija iz beogradske nece preslikati na novosadsku Skupstinu, ali takva mogucnost nije iskljucena. Ocekujemo razvoj dogadjaja u Beogradu, sto ce usloviti i nase naredne poteze - izneo je Zeljkovic i dodao da SPO ima saznanje da novosadske demokrate imaju nameru da pokrenu inicijativu za smenu gradonacelnika, ali da za taj potez nemaju dovoljno potpisa odbornika. - Ako inicijativa za smenu Djindjica u Beogradu kao posledicu izazove analogni zahtev DS u Novom Sadu, smatracemo to inadzijskom politikom, i ucinicemo sve da takva politika ne utice na normalno odvijanje zivota u gradu. Ocekujemo da novosadske demokrate ipak odustanu od slicnih poteza i da ce svoju centralu ubediti da tako nesto od njih trazi, jer bi to bilo pogubno za opstanak ove stranke i na lokalnom nivou - rekao je Zeljkovic.

Upitan kako ce SPO u Novom Sadu reagovati na eventualni "inadzijski" potez novosadskih demokrata, Zeljkovic je rekao da o tome jos ne postoji stav, ali da u tom slucaju nije iskljucen zahtev SPO za smenu novosadske vlade.

B. O.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /