Sreda, 1. oktobar 1997.

BORISLAV NOVAKOVIC, PREDSEDNIK NOVOSADSKIH DEMOKRATA

Zasad nema "uslovnog refleksa"

Novi Sad. - Upitan da li je tacno da novosadske demokrate imaju nameru da, nakon smene beogradskog gradonacelnika, pokrenu inicijativu za smenu predsednika novosadske Skupstine Stevana Vrbaskog (SPO), Borislav Novakovic, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke, demantovao je u izjavi za "Nasu Borbu", takve tvrdnje.

- To sto se dogadja u Beogradu ima dve dimenzije, jedna je pravna i u tom smislu rec je o pravnom skandalu u protivstatutarnom sazivanju Skupstine, dok je u drugom smislu rec o politickom skandalu - prokomentarisao je Novakovic, ocenjujuci da se on ocituje u cinjenici da je jucerasnjim potezom SPO stupio u otvorenu koaliciju sa SPS-om. Mi ne smatramo da ono sto se dogadja u Novom Sadu mora biti uslovni refleks na dogadjaje u Beogradu i pokusacemo koliko god je moguce i dok je moguce da imamo potpuno korektan odnos i sa SPO i sa "Vojvodinom". Do danas nismo razmatrali neku takvu inicijativu za smenjivanje novosadskog gradonacelnika i ukoliko SPO ne stupi u koaliciju sa SPS i na republickom nivou, potrudicemo se da nasi odnosi u novosadskoj koaliciji budu maksimalno korektni.

Na pitanje da li to, onda, znaci da smena Zorana Djindjica nece biti razlog za pokretanje slicne "novosadske inicijative", sve dok ne bude i eventualne koalicije SPO-SPS na republickom nivou, Novakovic je odgovorio:

- U ovom trenutku ono sto se dogadja u Beogradu nece automatski izazvati politicke posledice u Novom Sadu. Ali, ako SPO krene u politicko divljanje u svim opstinama u Srbiji gde "Zajedno" drzi vlast, koalicija u Novom Sadu bice ugrozena.

Z. S.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /