Sreda, 1. oktobar 1997.

PARTIZAN CEPTER-HAPOEL JERUSALIM 79:59 (45:32)

Neizvesno samo cetiri minuta

Beograd.- Hala Pionir. Gledalaca: 4.500. Sudije: Janek (Slovacka), Cenidis (Grcka).

PARTIZAN: Djokic 4, Brkic 18 (2x3), Cubrilo 17 (2x3), Lazarevic, Pekovic, Varda, Tomasevic 20, Radosevic, Drobnjak, Lukovski 4.

HAPOEL: Valdman 7, Danijel 11 (1x3), Got 2, Sefa 1, Gordon 13 (1x3), Rosenfeld 2, Jariv, Curcic 10, Hai, Vilijams 13.

Bez vecih problema kosarkasi Partizana osvojili su nove bodove u "C" grupi Evropske lige posto su na svom parketu savladali Hapoel iz Jerusalima- 79:59 (45:32) u mecu koji je resen prakticno na samom startu. Crno-beli su vec u cetvrtom minutu stekli 12 poena prednosti (14:2) i do kraja drzali protivnika na bezbednoj distanci.

Najvise sto su gosti sinoc uspeli da urade bilo je svodjenje minusa na devet poena (60:51, 34. minut), domaci su jos jednom dodali gas i utakmicu priveli kraju sa nekoliko egzibicionih kontranapada. Najveci kvalitet Paartizana bio je ponovo ofanzivni skok, ali i veoma dobra igra u odbrani posebno prednjih igraca koji su agresivno zatvorili brza dodavanja protivnika i tako ga brzo izbacili iz ritma. Junak veceri bio je Dejan Tomasevic koji je jos jednom gospodario u reketima i uz to potpuno izbacio iz igre Radisava Curcica. Brkic i Cubrilo bili su efikasni u napadu i sto je jos vaznije tvorci velikog broja vrlo uspesno odigranih kontranapada. Izraaelski vicesampion jednostavno nije imao resenja za veoma dobru partiju naseg prvaka, uz ovoga puta zanemarljive padove u igri.

- Odigrali smo vrlo korektno u odbrani, naterali smo ih da prave greske u dodavanjima, a Tomasevic je potpuno zatvorio Curcica koji je inace vrlo bitan igrac Hapoela. Drago mi je da smo ispravili mnoge greske iz Barselone i ovo je dobra uvertira za tesko gostovanje koje nas sledece nedelje ocekuje u Bolonji- rekao je trener crno-belih Miroslav Nikolic.

Prvi strateg gostiju Gadi Kejdar vrlo se pohvalno izrazio o igri Partizana dovodeci u pitanje podatak iz zvanicne statistike da su crno-beli u napadu imali "samo" deset skokova, tvrdeci da je ta cifra barem za pet veca.

- Krenuli smo naivno, pravili smo neshvatljive greske i protivnici su lako stekli prednost pa smo sve vreme morali da jurimo veliku razliku. Nismo se predavali, u nastavku smo dobro poceli, ali nismo mogli da uhvatimo prikljucak. Znali smo da Partizan bazira igru na skoku u napadu i kontri ali nam nije poslo za rukom da ih u tome osujetimo.

Aleksandar Cubrilo bio je zadovoljan svojom i igrom ekipe.

- Imali smo malo oscilacija u igri i sto je najvaznije protivnika smo nadtrcali i nadskocili. Mnogo toga je bilo bolje nego u Barseloni, dosta problema bilo je opet u sutiranju trojki (4-18, 22 odsto). Verujem da ce i u tom pogledu vec protiv Kindera.

Z. Pavic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /