Sreda, 1. oktobar 1997.

KUP EVROPE BEOBANKA-LONDON TAUERS 75:65 (38:29)

"Bankari" srusili kulu

Beograd. - Hala sportova. Gledalaca: 200. Sudije: Papadimitriju (Grcka), Velcev (Bugarska). Pet licnih gresaka: Cimbaljevic u 37. i Savanovic u 39. minutu (Beobanka), a Baldi u 36. minutu (London tauers).

BEOBANKA: Cimbaljevic 2, Pavicevic 12. (2x3), Glintic, Stevanovic 10, Prekovic 5, Savanovic 19, Markovic, Silobad 15, Jankovic 12, Radovanovic.

LONDON TAUERS: Berkovic 2, Braun, Bruk 4, Luis 21 (2x3), Baldi 13, Ostin, Depis 4, Hamilton, Gotfrid 16, Dahejni 5.

Kosarkasi Beobanke nastavljaju sigurnim korakom takmicenje u Kupu Evrope. Sinoc su u trecem kolu "E" grupe savladali engleskog predstavnika London tauersa 75:65 (38:29). "Stari znanac" nasih ekipa (prosle sezone je Buducnost u istom nadmetanju odmerila snage sa Londonom, a ove i Crvena zvezda na turniru u Engleskoj), bio je tvrd orah i za "bankare", cime je samo pokazao i potvrdio da nasem predstavniku u revansu nece biti nimalo lako. Prvih 20 minuta pocelo je da bolje ne moze. Dvojkom Savanovic, odnosno trojkom Pavicevica, domaci su poveli sa pet poena (5:0, 1. min) da bi u istom tempu nastavili samo do sredine ovog dela igre, kada su Englezima, koji su zaigrali cvrsce i agresivnije u odbrani dozvolili da stignu, cak i prestignu njihovu prednost (10:11, 10. min). I, kako to obicno biva u poslednje vreme, cim su "bankari dodali gas", prednost je opet porasla da bi na odmor otisli sa devet razlike na svom "kontu".

Nastavak je doneo nesto nezanimljiviju predstavu pred ionako malobrojnim gledaocima u novobeogradskoj hali sportova. Ponovo su izabranici Darka Rusoa krenuli furiozno i dvojkama Stevanovica i Pekovica dosli do najubedljivije prednosti na mecu, 13 razlike, (32:29, 21. min). Razigrali su se tada u redovima Tauersa tamnoputi Luis, inace najefikasniji igrac susreta sa 21 poenom i Gotfrid, ali "dalje" od minus sedam se ipak nije moglo. Igraci Beobanke su utakmicu rutinski priveli kraju.

- Igrali smo daleko bolje nego protiv Vojvodine, Honveda i Buducnosti. - izjavio je na kraju prvi strucnjak pobednicke ekipe Darko Ruso. - Kada je tim u takvom maleru u kakvom je bio moj u poslednje vreme, potrebna je samo jedna vazna pobeda kao sto je ova, pa da sve opet bude kako treba.

V. Zaric

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /