Sreda, 1. oktobar 1997.

NOVI UPRAVNI ODBOR STUDIJA B SMENIO LILU RADONJIC I ZORANA OSTOJICA

Dragan Kojadinovic ponovo direktor i glavni urednik

Po misljenju Aleksandra Cotrica smenjeni uredjivacki tim forsirao Demokratsku stranku, a bivsi clan UO Miodrag Perisic (DS) izjavio da ga je stid sto je ikad sedeo za istim stolom sa clanovima SPO

Beograd. - Novi Upravni odbor Studija B, imenovan na jucerasnjoj sednici Skupstine Beograda, smenio je dosadasnje rukovodstvo ove informativne kuce, Lilu Radonjic, glavnog i odgovornog urednika i Zorana Ostojica, generalnog direktora. Na mesto direktora i glavnog i odgovornog urednika postavljen je Dragan Kojadinovic.

Na pocetku jucerasnje sednice Upravnog odbora, kojem je predsedavao Aleksandar Cotric, glasalo je o tome da li ce sednica biti otvorena za javnost. Svi clanovi Upravnog odbora iz redova SPO i clanovi iz redova Studija B glasali su za tajnost sednice, dok su radikali, socijalisti i demokrate predlagali da sednica bude otvorena za novinare. Demokrate su ubrzo posle glasanja napustili sednicu. Miodrag Perisic je izjavio da su metode kojima se SPO sluzio na sednici mnogo gore od onih koje koriste socijalisti te da ga je "stid sto je ikad sedeo za istim stolom sa clanovima SPO".

Clanovi UO iz redova radikala, Aleksandar Vucic i Stevo Dragisic, izjavili su da je odluka o imenovanju novog direktora i glavnog i odgovornog urednika Studija B legitimna ali da ce se SRS ipak zalagati da se Studio B vrati deonicarima.

Juce izabrani predsednik Upravnog odbora Aleksandar Cotric takodje je podvukao da je odluka o smeni starog rukovodstva Studija B legitimna kao i da se nada da ce demokrate uvideti da ne moze biti "sve po njihovom". Govoreci o smeni Lile Radonjic i Zorana Ostojica, on je istakao da oni jesu profesionalci i da mogu obavljati novinarski posao ali ne i urednicki. Po njegovom misljenju, smenjeni uredjivacki tim forsirao je jednu stranku - demokrate.

N. Preradovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /