Sreda, 1. oktobar 1997.

VESNA PESIC, PREDSEDNICA GRADJANSKOG SAVEZA SRBIJE

SPO izdao koaliciju "Zajedno" i gradjane

SPS je zeleo posto-poto da unisti svaki trag velikog demokratskog protesta. Rana koju je rezim tada dobio mogla je da se zaleci samo partnerstvom sa SPO i SRS

"I povodom najnovijih dogadjaja u Skupstini grada i Studiju B, Gradjanski savez Srbije ce biti na strani istine, prava i pravde, kao sto je to bio i ranije. Socijalisticka partija Srbije je napravila strategiju da posto-poto unisti svaki trag velikog demokratskog protesta. To im je bio jedini cilj i na ovim izborima. Rana koju je tom prilikom rezim zadobio nije mogla da se zaleci ukoliko SPS ne obnovi svoje partnerstvo sa SPO i SRS. Da bi unistio demokratski protest trebalo je po svaku cenu marginalizovati stranke i pokrete koji su nepokolebljivo simbolisali demokratsku Srbiju. Njihov najveci neprijatelj je moderna i demokratska Srbija.

Srbija nije takva zemlja u kojoj mogu da se kupe svi. Gradjanski savez Srbije je znao sta ce se desiti na proteklim izborima - zato smo isli u bojkot. Pre nego sto su tajni dogovori javno obelodanjeni bilo je vrlo tesko da objasnimo da je Vuk Draskovic jos za vreme protesta obnovio svoju koaliciju sa Socijalistickom partijom Srbije. Znam koliko je to neprijatno za brojne clanove i simpatizere ove stranke. Da podsetim da je u dogovoru sa Vukom Draskovicem Nova demokratija dala vecinu SPS-u 1993. godine; da je on prodao SPS-u opstine Stari grad i Savski venac, kao i druge opstine u Srbiji. O koaliciji sa SPS-om pregovarao je 1995. godine. Tokom raspada koalicije "Zajedno" postalo je jasno da je veza izmedju SPO i SPS obnovljena, kao sto je obnovljena i druga, kumovska veza.

Predajom Grada i Studija B Socijalistickoj partiji Srbije, obelodanjena je izdaja gradjana i koalicije "Zajedno" od strane Srpskog pokreta obnove. Pljackaski trtijumvirat SPO-SPS-SRS se vara da je Srbija njihovo poljoprivredno dobro i da moze da spusti zavesu mraka. Demokratska Srbija postoji, ona ne moze biti ugusena i zato pozivamo sve gradjane da se pridruze odbrani Studija B za koju smo se kao slobodni gradjani borili godinama", kaze se u izjavi Vesne Pesic, koju prenosi Informativni centar GSS.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /