Cetvrtak, 2. oktobar 1997.

SAOPSTENJE DEMOKRATSKE STRANKE

Policija zaplenila kamion s ozvucenjem

U nameri da po svaku cenu spreci protest gradjana Beograda, policija je pred pocetak protestnog skupa na Trgu Republike presrela kamion Demokratske stranke s ozvucenjem. Kamion je tom prilikom zaplenjen a vozac i dva clana Demokratske stranke su uhapseni.

Posto je kamion s ozvucenjem otet, predstavnici Demokratske stranke i Gradjanskog saveza Srbije su odlucili da se odrzi protestna setnja Knez-Mihailovom ulicom.

Batinasi MUP-a Srbije koji su bili skriveni na Kalimegdanu napali su gradjane u ulicama Tadeusa Koscuskog, Kralja Petra i Uzun- Mirkovoj. Batinasi MUP-a su tom prilikom pretukli i uhapsili vise desetina gradjana, fotoreportera Frankfurtskih vesti i Vladana Markovica, fotoreportera NT Plus.

Komandir policije koji se javlja pod sifrom "Avala 92" naredio je u 21.30 sati svim patrolama policije da hapse i legitimisu sve gradjane koji se krecu u grupama vecim od pet ljudi.

Na kraju saopstenja DS poziva gradjane Beograda da se u subotu, 4. oktobra 1997. godine u 18 sati, okupe na Platou ispred Filozofskog fakulteta.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /