Cetvrtak, 2. oktobar 1997.

SPO OSUDIO UPOTREBU SILE PROTIV GRADJANA I OPTUZIO LIDERE DEMOKRATA

"Intervenciju policije dogovorio Djindjic"

Beogradjani dobili batine "kako bi se jedan sitni politicki prevarant, koji se hvali i time da prezire moral, predstavio kao zrtva", tvrdi se u saopstenju SPO

Beograd. - Najodlucnije osudjujemo policijsku intervenciju i upotrebu sile protiv gradjana koji seu preksinoc protestovali u Beogradu, zbog toga sto je Studio B vracen Beogradjanima i sto je ta televizijska stanica oslobodjena od uredjivacke diktature Zorana Djindjica, kaze se u jucerasnjem saopstenju Srpskog pokreta obnove.

Demokratsko pravo gradjana je da demonstriraju i s razlogom i bez razloga, a obaveza policije da ih u tome ne sprecava, naglasava SPO.

"Gradjani Beograda, medjutim, nisu preksinoc bili samo zrtve policijske intervencije, nego i zrtve gospodina Djindjica koji je tu intervenciju dogovorio sa svojim prijateljima iz SDB, a sa jedinim ciljem da izazove revolt gradjana protiv Srpskog pokreta obnove", stoji u saopstenju.

Policijskim snagama stavljeni su na raspolaganje autobusi GSP-a, a generalni direktor i celo rukovodstvo su iz Demokratske stranke, tvrdi SPO.

"Na slican nacin, u dogovoru sa policijom, organizovano je i premlacivanje gradjana na Brankovom mostu, krajem januara, odnosno nekoliko dana nakon tajnog susreta Djindjica sa Milosevicem. Te noci, predsednik SPO trebalo je da bude likvidiran. Na njegov automobil je, cak, i pucano, a Djindjic je, pesice, kroz sve kordone prelazio most i setao gradom, navodi se u saopstenju.

Neka se gradjani sete da su svi ubijeni, tesko ranjeni, pretuceni i uhapseni za vreme tromesecnog protesta, kao i za poslednjih sedam godina demonstriranja u Srbiji, bili iskljucivo clanovi SPO, podseca SPO i ocenjuje da se "lider demokrata javno hvalise kako su celnici SDB i specijalne policije njegovi kucni prijatelji". Preksinoc su se prijatelji dogovorili da Beogradjani dobiju batine, kako bi se jedan sitni politicki prevarant, koji se hvali i time da prezire moral, predstavio kao zrtva, kaze SPO i dodaje da "nema toga sto taj covek nece uciniti, samo da b i udovoljio svojoj sujeti".

Pre mesec dana, izjavio je da za njega i njegovu stranku dolazi pravo vreme, jer se - kako je tada najavio - u oktobru moze ocekivati gradjanski rat u Republici Srpskoj i Crnoj Gori, kao i pobuna albanskih studenata na Kosovu, tvrdi SPO.

"Trazeci tu sansu za sebe, on i njegov Studentski politicki klub krenuli su sa demonstracijama istovremeno sa Albancima. Sto gore po Srbiju, to bolje po Djindjica, Rugovu i gospodju Vesnu Pesic, dobitnicu raznih nagrada za demokratiju tipa: udri po svom narodu," zakljucuje Srpski pokret obnove.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /