Cetvrtak, 2. oktobar 1997.

DEMOKRATSKA STRANKA NAJAVILA PROMENE ANTIIZBORNE TAKTIKE I OPTUZILA LIDERA SPO

"Draskovic udarna pesnica SPS"

Gradjani ne protestuju samo zbog Studija B i smene gradonacelnika Beograda, vec zele promene i normalan zivot, izjavio Slobodan Vuksanovic, portparol DS

Beograd. - Demokratska stranka, Gradjanski savez, studentske organizacije i svi ostali koji su bojkotovali izbore nastavljaju svoje aktivnosti, a o taktici ce se dogovoriti na Trgu Republike sa gradjanima - saopstio je Slobodan Vuksanovic, potpredsednik Demokratske stranke, na jucerasnjoj konferenciji za novinare, dodajuci da nece biti primenjivana ona taktika koja bi nekog izlozila rizicima.

- Necemo ceznuti da repriziramo zimske demonstracije. To ne znaci da smo manje ambiciozni, vec da imamo visi cilj, nego sto je protest zbog Studija B i smene graodnacelnika - izjavio je Vuksanovic. Rekao je da se gradjani nisu okupili na Trgu republike, samo zbog Studija B i smene gradonacelnika, vec da zele promene i normalan zivot i dodao da je sada cilj demokrata da ne uspe drugi izborni krug za predsednika Srbije i borba za ostvarenje Gonsalesovog izvestaja.

U gradjanskom pokretu koji se okupio preksinoc na Trgu republike, prema Vuksanovicevim ocenama, nema vise lidera, a stranke koje budu ucestvovale u tim protestima bice samo servis gradjana. "Uspeli smo da se oslobodimo liderstva koje je godinama srpskoj opoziciji nanosilo stetu," rekao je Vuksanovic. DS optuzuje Vuka Draskovica da je postao udarna pesnica Socijalisticke partije Srbije. "SPO se pridruzio Milosevicu koji se na sve brutalniji nacin obracunava sa neistomisljenicima", rekao je Vuksanovic.

Kostunica pozvan da se prikljuci protestima

- Sa Vojislavom Kostunicom, predsednikom Demokratske stranke Srbije, prema Vuksanovicevim recima, Demokratska stranka ima redovne kontakte i pozvan je da se prikljuci protestima - izjavio je Vuksanovic dodajuci da ce o oblicima saradnje odluciti sam Kostunica.

Podsecajuci da se mimo spiska kandidata za Upravni odbor Studija B, koji je je Administrativno-mandatnoj komisiji Skupstine grada, podneo sindikat te TV kuce u Odbor usli funkcioneri i clanovi SPO, Vuksanovic je rekao da se Draskovic ponasa kao komunisti 1945. godine i SPS, ali sa manje elegancije.

Milan Bozic, po Vuksanovicevim recima, nije kandidat za gradonacelnika vec predsednika Skupstine Srbije. "On je zasenio Dragana Tomica, predsednika Skupstine Srbije, po krsenju procedure," rekao je potpredsendik DS. Zamoljen da prokomentarise izjavu Vuka Draskovica da se predsednik DS Zoran Djindjic dogovorio preksinoc sa policijom da napadne gradjane, Vuksanovic je rekao da je lider SPO izgubio svaki kontakt sa realnoscu.

I. K.

Formirana gradska vlada u senci

DS vec ima skoro celu gradsku vladu u senci, saopstio je Vuksanovic. Ona ce, po njegovim recima, neprestano biti dopunjavana novim strucnjacima van stranke koji ce formirati savete gradskih resora. Odbornici DS ce ucestvovati na narednim sednicama Skupstine Beograda.

Potpredsednik DS je izjavio da ta stranka nece sa socijalistima rusiti SPO u opstinama gde SPO ulcstvuje u vlasti.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /