Cetvrtak, 2. oktobar 1997.

DJUKANOVIC ZAVRSIO IZBORNU KAMPANJU SINOCNOM KONVENCIJOM U PODGORICI

"Nazad se nema kud, a naprijed se mora"

Petog oktobra se ne glasa za Mila ili Momira, nego za ili protiv Crne Gore, kazao je sinoc Djukanovic

Podgorica. - "Crna Gora, neka nas dobro cuju, nije i nece biti niciji protektorat", porucio je predsjednicki kandidat Milo Djukanovic sinoc s glavnog podgorickog trga, na kome je odrzana zavrsna izborna konvencija. Pred vise desetina hiljada svojih pristalica, medju kojima su preovladjivali mladi ljudi, Djukanovic je najavio svoju pobjedu, naglasavajuci da je stasala jedna nova Crna Gora, dorasla istorijskom pregnucu da se okrene ka modernom dobu i kroci u novu epohu. "Nazad se nema kud, a naprijed se mora", kazao je Djukanovic. Za svoj izborni program rekao je da je pobjednicki zbog toga sto je okupio Crnu Goru, vratio je sebi, vratio joj samopouzdanje. "U njemu se Crna Gora prepoznala", naglasio je on.

"Ne mozemo da shvatimo", nastavio je Djukanovic, "da jos ima onih, i to na tronu predsjednickom, koji bi Crnu Goru da vide na koljenima. Zar jos ima onih, koji su toliko oboljeli od vlasti, da prizivaju nesrecu, radi opstanka na funkciji. Ali, evo, prolaze i posljednje noci njihove tiranije, a nas su jos vise ucvrstili u opredjeljenju da ponos i drzavnost Crne Gore nemaju cijenu".

Prema Djukanovicevom misljenju, Crna Gora nije imala presudnije bitke, niti veceg izazova od predsjendickih izbora 5. oktobra. "Tada se odlucuje o dostojanstvu i perspektivi Crne Gore, o svima nama. Petog oktobra ne zaokruzuju se politicke licnosti, nego se utire put buducnosti, kojim cemo ici. Ne glasa se za Mila ili Momira, nego za ili protiv Crne Gore", kazao je Djukanovic, burno pozdravljan od svojih pristalica.

Predstavljajuci Djukanovica kao covjeka moderne politicke misli, koji ce Crnu Goru uvesti u treci milenijum, medju demokratske i napredne drzave Evrope i svijeta, predsjednica DPS CG dr Milica Pejanovic-Djurisic kazala je da je njega "stvorila i oblikovala nasa Crna Gora", da je Djukanovic dio "njenog duha i tradicije".

Predsjednica DPS CG je za Momira Bulatovica kazala da je covjek koji se kandidovao protiv Crne Gore. Optuzila ga je, pored ostalog, i za to da prima ogromne pare za svoju kampanju od firmi za koje se osnovano sumnja da su stekle bogatstvo na svercu oruzja.

Osim celnika DPS CG, ciji je Djukanovic predsjednicki kandidat, na sinocnoj konvenciji, koja je proglasena pobjednickom, govorilo je vise istaknutih licnosti iz jugoslovenskog i crnogorskog javnog i kulturnog zivota. Kao i na nekim prethodnim izbornim skupovima, Djukanovica su i sinoc javno podrzali: Emir Kusturica, glumci Ljuba Tadic, Branislav Lecic, Brano Popovic, bokserska legenda Miodrag Mijo Perunovic, rukometasica podgoricke "Buducnosti" Maja Bulatovic i drugi. Kusturica je porucio Crnogorcima da se ne daju prevariti od onih koji su prevarili njega 1990. godine.

Poruke podrske Djukanovicu stigle su sinoc i od slikara Dada Djurica i Voja Stanica, koji se trenutno nalazi u Vasingtonu, te od fudbalskog asa Dejana Savicevica.

D. Vukovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /