Cetvrtak, 2. oktobar 1997.

PROMOTIVNI SKUP MOMIRA BULATOVICA U PODGORICI

Napali su sve sto je doslo iz Beograda

Djukanovic nece doneti reforme, vec put u bespuce - rekao je na stadionu FK "Kom" Momir Bulatovic

Podgorica. - U organizaciji sest mjesnih zajednica sinoc je na stadionu FK "Kom" na periferiji Podgorice odrzan promotivni predsjednicki miting Momira Bulatovica.

Obracajuci se okupljenima gotovo iz svih krajeva Crne Gore (prema slobodnoj procjeni bilo je oko pet-sest hiljada), Bulatovic je konstatovao da je ova vlast "iznevjerila volju gradjana dobijenu na novembarskim izborima prosle godine". "Udarili su na SRJ, drzavnu zajednicu zbog koje smo dobili mandat naroda da vrsimo vlast, rekao je Bulatovic, prekidan aplauzima i uzvicima "Lopovi, lopovi..."

On je svog glavnog konkurenta optuzio da je "protiv zajednicke drzave, definisane narodnom voljom 1992. godine", dokumentujuci to potpisivanjem Sporazuma s opozicijom u kojoj ima i stranaka koje ne priznaju saveznu drzavu. "Napali su sve sto je doslo iz Beograda" - konstatovao je Bulatovic. Komentarisuci reformsku odrednicu Mila Djukanovica, on je naglasio da se tu ne radi "o reformama, vec putu u beznadje".

Ponovo je Bulatovic prozvao Djukanovica za to sto nije prijavio imovinu, istaknuvsi da "Skupstina nije preporuku donijela zbog Momira Bulatovica, vec zbog Mila Djukanovica, njegovog brata i njegovog zeta, koji su se enormno obogatili, pa se sada nakon 5. oktobra boje, kad ispliva istina na vidjelo, da to izgube".

Potpredsjednik DPS-a (Momira Bulatovica) Zoran Zizic javno je zatrazio ostavku Djukanovica i cijele Vlade jer su, kako je ocijenio, "izgubili povjerenje naroda", ponasajuci se "oholo i nabusito", dok je Srdja Bozovic, predsjednik Vijeca gradjana u Saveznoj skupstini naglasio da su "oni od parlamenta napravili lazni parlament, a od Vlade laznu vladu". "Privatizovali su cjelokupni drzavni aparat" - rekao je Bozovic.

Prema rijecima Predraga Bulatovica, predsjednika DPS (M. Bulatovica), njegov lider ce 5. oktobra sigurno pobijediti, jer je on predvodnik "pokreta za Crnu Goru, Jugoslaviju, pravdu i istinu". On se zapitao koliko je sinoc na Trg Ivana Milutinovica u Podgorici (gdje je istovremeno drzan miting podrske Djukanovicu) stiglo "autobusa iz Sandzaka koje je poslao Sulejman Ugljanin".

"Kad pobijedimo, reci ce da su izbori pokradeni. Ja vam tvrdim da je pokradena i Crna Gora i cijeli crnogorski narod i to mora da se vrati", rekao je Bulatovic.

Skup je odrzan bez ikakvih incidenata.

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /