Cetvrtak, 2. oktobar 1997.

PUCNJAVA NA PUTU PODGORICA-NIKSIC

Obican ili predizborni incident?

MUP Crne Gore nije izdao saopstenje o okolnostima ranjavanja Vojke Mirkovic iz Berana

Podgorica. - Tokom preksinocnjeg tv-duela predsjednickih kandidata, Momir Bulatovic je obavijestio javnost da je, nekoliko casova ranije, doslo do pucnjave izmedju njegovih i pristalica Mila Djukanovica, negdje u Bjelopavlicima.

Pri kraju emisije, urednik i voditelj Vinka Jovovic procitala je policijsko saopstenje iz Danilovgrada, u kome je navedeno, da je, kod mjesta Susica, na putu Podgorica-Niksic, doslo do incidenta, i da je tom prilikom povrijedjena Vojka Mirkovic iz Podgorice.

Incident se, prema policijskom saopstenju, dogodio nakon sto je nepoznato lice, koje je bilo u mercedesu crne boje i nepoznate registracije, zaustavilo vozilo marke "zastava 125", podgoricke registracije, kojim je upravljala Nevenka Markovic iz Podgorice. Policija navodi da je nepoznati iz "mercedesa", poslije verbalnog duela, ispalio hitac iz pistolja nepoznatog kalibra, pogodio staklo na vratima "zastave 125", od cijih je krhotina povrijedjena Vojka Mirkovic (1953) iz Podgorice.

U policijskom saopstenju je navedeno jos samo to da je izvrsen uvidjaj, i najavljene su mjere na identifikaciji pocinioca oruzanog incidenta. Juce do 15 casova Ministarstvo unutrasnjih poslova CG nije izdalo nikakvo novo saopstenje o ovom incidentu, koje je Momir Bulatovic prilicno izdramatizovao pred tv-kamerama.

U utorak, kada se dogodio incident, Bulatovic je imao izbornu konvenciju u Niksicu, a Djukanovic na Cetinju.

D. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /