Cetvrtak, 2. oktobar 1997.

PRVI TV DUEL KANDIDATA ZA PREDSEDNIKA CRNE GORE

Optuzbe pred kamerama

Na prozivku Momira Bulatovica o neobjavljivanju imovnog stanja, Milo Djukanovic odgovorio da nece precutati deo stambenog prostora kao njegov rival

Podgorica. - Kao sto se i ocekivalo, tokom prvog, dvoiposatnog tv-duela predsjednickih kandidata na TV Crne Gore (utorak vece), u prvom planu su bila dvojica favorita - Milo Djukanovic i Momir Bulatovic. Djukanovic je, ipak, bio u prilici da cesce dobije rijec, jer su ga, osim Bulatovica, prozivali i predsjednicki kandidati Acim Visnjic i dr Novica Stanic.

Na Bulatovicevu prozivku da jos nije obznanio svoje, i imovno stanje svoje porodice, Djukanovic je uzvratio da ce to, svakako, uraditi, ali da nece, pri tom, utajiti dio stambenog prostora, kao sto je to ucinio Bulatovic. Djukanovic je precizirao da i on i Bulatovic koriste potkrovlje (oko 70 metara kvadratnih), koje jos nijesu otkupili, ali da Bulatovic to nije naveo u svojoj izjavi o imovnom stanju. Na ovu Djukanovicevu opasku, Bulatovic nije uopste reagovao.

Bulatovic i Djukanovic (posebno Djukanovic) prozivani su od ostalih predsjednickih kandidata, zbog velikih troskova izborne kampanje, sto ih dovodi u povlascen polozaj. Djukanovica je, zbog toga, prozvao i Bulatovic, izrazavajuci nadu da ce njegov rival predociti javnosti troskove svoje kampanje. I Bulatovic i Djukanovic su obecali da ce o troskovima kampanje obavijestiti javnost. Novo tv-suceljavanje predsjednickih kandidata predvidjeno je za cetvrtak vece, uoci pocetka izborne sutnje.

D. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /