Cetvrtak, 2. oktobar 1997.

SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA CRNE GORE POVODOM PREDSEDNICKIH IZBORA

Podrska predsedniku vlade

Celnici Socijaldemokratske partije pozvali clanstvo da glasa za Mila Djukanovica, jer on obecava reforme i demokratiju

Podgorica. - Rukovodstvo Socijaldemokratske partije Crne Gore juce je svoje clanove i simpatizere usmjerilo da na predsjednickim izborima daju glas Milu Djukanovicu.

- Socijaldemokratska partija ne ucestvuje sa svojim kandidatom na izborima za predsjednika Crne Gore, ali nase biracko tijelo dovoljno je zrelo da prepozna ko kakvu opciju nudi - rekao je Zarko Rakcevic, predsjednik SDP Crne Gore, sugerisuci da se zaokruzi kandidat koji nagovjestava otvaranje Crne Gore, i njeno ukljucivanje u medjunarodnu zajednicu, a koji obecava reforme i demokratiju. Rakcevic smatra da je biracima mnogo lakse prepoznati onog kandidata "ciji program nagovjestava inat i sukobe sa komsijama". "Nasi biraci prepoznaju Milosevicevu vlast, a to je sasvim dovoljno da donesu pravu odluku" - rekao je predsjednik SDP.

- Svi koji glasaju za gospodina Bulatovica, glasaju za Milosevica i njegovu totalitarnu vlast, koja zaogrnuta plastom lazne ljevice, ne moze donijeti nista dobro za unapredjenje zivota - rekao je dr Dragisa Burzan, potpredsjednik crnogorskih socijaldemokrata. On je podsjetio da je "aktuelni predsjednik Crne Gore, svih ovih godina, bio samo eksponent Miloseviceve volje, a time i pomagac njegove politike".

- Nadam se da ce nasi clanovi i simpatizeri prepoznati kandidata cijim bi izborom bila otvorena mogucnost da se Crna Gora suprotstavi Milosevicu snaznije, sto je u ovom trenutku prioritet, bez obzira na sve druge okolnosti - dodao je Burzan.

Socijaldemokrate je posebno iznenadila izjava Momira Bulatovica na mitingu u Plavu, da su na potpisivanje Sporazuma sa DPS-om i Vladom od strane opozicionih parlamentarnih stranaka "uticali neki drugi razlozi", spocitavajuci i placanje.

- Momir Bulatovic ne govori istinu. Socijaldemokratska partija Crne Gore nikada nije prihvatila politiku kao trgovinu. Ta principijelnost nas je skupo kostala, ali smo ostali mirne savjesti - rekao je Zarko Rakcevic, istakavsi da ce Bulatovic "morati da kaze ko je kome nudio novac".

B. I. Milicic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /