Cetvrtak, 2. oktobar 1997.

"NASA BORBA" SAZNAJE: BOGOLJUB KARIC POPRAVLJA SVOJE ODNOSE SA BRACNIM PAROM MILOSEVIC

JUL uzima BK TV i formira "jugoslovensku TV"

BK Televizija, vlasnistvo porodice Karic, bice uskoro ustupljena Jugoslovenskoj levici kao baza za formiranje dugo najavljivane jugoslovenske televizije, saznaje "Nasa Borba" od clanova rukovodstva BK TV.

BK Televizija, koja ima mrezu pokrivanja na podrucju cele Srbije, procenjena je od strane vlasnika Bogoljuba Karica na 20 miliona maraka, tvrde u JUL-u, dodajuci da je ovakva Kariceva ponuda enormno visoka.

U samoj BK TV nemoguce je dobiti zvanicnu informaciju o tome da li se televizija prodaje, ali se pominju nova kadrovska resenja posle drugog kruga izbora. Po njima bi za novog direktora bila bi postavljena Slavica Sretenovic (generalni direktor BK kompanije), a za glavnog i odgovornog urednika Zorica Kojic (novinar lista "Intervju). Nakon toga bi bila izvedena transakcija oko jugoslovenske TV, tvrdi nas izvor, ali dodaje da je moguce da Bogoljub Karic televiziju i ustupi levici, kako bi popravio odnose sa bracnim parom Milosevic i eventualno popravio poslove na drugoj strani, uz ustupke drzave.

Otvaranje jugoslovenske televizije, je jos u aprilu prosle godine najavio Ljubisa Ristic, tvrdeci da ce biti gotova do jula iste godine. Nakon toga se pojavilo nekoliko informacija da je formirana redakcija u prostorijama nekadasnjeg JUTEL-a na Trgu Nikole Pasica u Beogradu, koja treba da osmisli buduci program nove televizije, ali su glasine brzo utihnule i u javnosti se nije vise pominjana slicna inicijativa. Konacno, savezni ministar za informisanje Goran Matic, obnovio je pricu o JU - TV, najavljujuci pre mesec dana pred novinarima da ce "uskoro", odnosno, do kraja godine ista biti otvorena.

Do kraja meseca znace se da li je Bogoljub Karic zaista spreman da se odrekne televizije u koju je ulozio znacajna sredstva. U medjuvremenu, novinarski kadar na televiziji se osipa i to, kako tvrde zaposleni uglavnom zbog sukoba sa vlasnikom TV i sve cescih nesporazuma sa sadasnjom glavnom i odgovornom urednicom Ljubinkom Mitrovic.

Nekoliko urednika vec je napustilo tu kucu, a neki su najavili odlazak. Nekadasnji urednik informativnog programa Srdjan Djuric zbog sukoba sa vlasnikom Bogoljubom Karicem, otisao je u agenciju Fonet, a pre nekoliko dana i Tanja Jordovic urednik emisije "Tet-a-tet" odlucila je da napusti BK i ode u Radio "Kosavu".

Aneta Mihajlovic, koja je pripremala emisiju "Portret" nakon otpustene Verice Bradic, imala je kao i njena prethodna koleginica verbalni duel sa vlasnikom zbog emisije, nakon cega joj je ista oduzeta i sada ce emisiju voditi Maja Japundza. Mihajloviceva, takodje najavljuje svoj odlazak, a pominju se imena jos nekoliko voditelja-urednika. Nekoliko novinara je bilo suspendovano (Snezana Vuckovac, Mirjana Filipovic), zbog nediscipline i nepostovanja programskih nacela kuce, kako je procenila glavna urednica. Interesantno je, da primetno nezadovoljstvo situacijom u kuci nije samo u redovima novinara, vec i kod tehnickog kadra snimatelja, montazera..., koji tvrde da uslovi za rad u TV BK nikada nisu bili losiji.

P.R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /