Petak, 3. oktobar 1997.

SMENJENI UREDNICI BEOGRADSKE TV STUDIO B

Ovo je kraj jednog pokusaja da se napravi profesionalna TV

Beograd. - " Ovo sto se dogodilo u Studiju B tuzan je kraj jednog pokusaja da se od jednog javnog medijskog preduzeca napravi profesionalna medijska kuca", rekla je na jucerasnjoj konferenciji za stampu bivsi glavni i odgovorni urednik Studija B Lila Radonjic, naglasivsi da se ona u ovu televizijsku kucu vratila nakon tri godine jer je dobila garancije od nove gradske vlasti da ce Studio B biti vracen deonicarima. Takodje joj je bilo obecano i nemesanje gradskih celnika u uredjivacku politiku cega je ipak bilo ali je uredjivacki tim koji je ona predvodila uspesno izbegavao te pritiske.

- Medjutim, ova nova koalicija u Skupstini grada ne bi me, ni slucajno, izabrala za funkciju koju sam do sada obavljala i zbog toga sam srecna, istakla je bivsi glavni i odgovorni urednik Studija B, dodavsi da je zabrinjava, pored nepostovanja izborne volje gradjana, i cinjenica da su morali prekrsiti zakon ne bi li je smenili.

- Sto se tice moje smene, za nju je mozda i bilo osnova, ali se pitam zbog cega su smenili direktora Studija B Zorana Ostojica. Mislim da je u pitanju politicka trgovina vracanja Studija B socijalistima, smatra Radonjic. - Najbolji dokaz za to je povratak Dragana Kojadinovica na mesto prvog coveka nase kuce. Ona je novinarima rekla i da joj je jednom prilikom Milan Bozic, tadasnji potpredsednik Skupstine Beograda a sadasnji v. d. gradonacelnika zapretio otkazom ukoliko ne prekine s emitovanjem priloga stranaka koje bojkotuju izbore.

Bivsi direktor Studija B Zoran Ostojic rekao je juce da je pristao da se vrati u tu kucu jer su novinari koji su otisli prethodnih godina uslovili svoj povratak u Studio B vracanjem tima Ostojic-Radonjic.

- Smenili su nas nezakonito. Zbog toga smo podneli tuzbu nadleznim organima protiv Gradske skupstine. Medjutim, bez obzira na nase smenjivanje, mi cemo i dalje ostati u Studiju B kao novinari i boriti se do kraja, rekao je Ostojic.

Urednice udarnih emisija u Studiju B, "Intervjua gledalaca" i "Utiska nedelje", Dragan Milicevic i Olja Beckovic, objasnile su da su za te emisije jos ranije bili pozvani gosti, ali da se oni, medjutim, novom direktoru nisu "svideli". U "Intervju" je bio pozvan bivsi gradonacelnik Beograda Zoran Djindjic, ali je novi direktor zabranio njegovo ucesce. Sto se tice "Utiska nedelje" trebalo bi da gostuju Milan St. Protic, Vesna Pesic i Dusan Kovacevic, ali ce se videti da li ce i oni za Dragana Kojadinovica biti nepozeljni.

V. Djordjevic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /