Petak, 3. oktobar 1997.

OD PONOCI U SRBIJI I CRNOJ GORI

Pocela izborna tisina

Za predsednika Srbije u drugom krugu nadmecu se Zoran Lilic (SPS- JUL-ND) i Vojislav Seselj (SRS), a za predsednika Crne Gore osam predsednickih kandidata

Beograd. - Dvodevna predizborna tisina u Srbiji i Crnoj Gori pocela je u ponoc i trajace sve do zatvaranja birackih mesta u nedelju 5. oktobra. U Srbiji u drugom krugu glasanja za izbor predsednika Republike nadmecu se dva prvoplasirana kandidata - Zoran Lilic (SPS-JUL-ND) i Vojislav Seselj (SRS), a u Crnoj Gori osam kandidata za predsednika Republike.

Prema istim pravilima koje zakon predvidja za prvi krug predsednickih, odnosno poslanickih, izbora, od nocas u narednih 48 sati zabranjena je izborna propaganda preko javnih glasila i skupova, kao i objavljivanje procena izbornih rezultata.

Na ovu zabranu nadovezuje se tzv. izborna cutnja na sam dan glasanja, u nedelju, i trajace sve dok poslednje biracko mesto ne bude zatvoreno (u 20 casova).

Javnim glasilima je dozvoljeno da u nedelju zabeleze samo izlazak gradjana na glasanje. Uputno je da se o odzivu biraca i drugim podacima koji stizu iz izbornih stabova i Republicke izborne komisije javnost obavestava posle zatvaranja birackih mesta.

Za vreme glasanja u krugu od 50 metara od birackog mesta zabranjeno je isticanje stranackih simbola i drugog propagandnog materijala, a na samim biralistima - koriscenje pejdzera, mobilnih telefona i drugih sredstava veza i komunikacija.

M. T.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /