Petak, 3. oktobar 1997.

REBEKA SRBINOVIC O VLADI NARODNOG JEDINSTVA

Moguca koalicija SPO-SRS-ND

Nova koalicija sprecila bi namere SPS-a da na ponovljenim izborima na vlast dovede bivseg gradonacelnika Beograda Djindjica, kaze portparol ND

Beograd. - "Formiranjem vlade narodnog jedinstva koju bi sacinjavali Srpski pokret obnove, Srpska radikalna stranka i Nova demokratija bile bi osujecene namere uticajnog krila Socijalisticke partije Srbije koji putem ponovljenih izbora zeli da na vlast dovede bivseg gradonacelnika Beograda Djindjica i tako ostvari dugo ocekivani savez izmedju Demokratske stranke i Socijalisticke partije Srbije - rekla je Rebeka Srbinovic, portparol Nove demokratije na jucerasnjoj konferenciji za stampu. Zbog toga je ta stranka, prema njenim recima, odlucila da "dobro prouci predlog predsednika Srpske radikalne stranke za formiranje zajednicke vlade koji je upucen preko Vuka Draskovica".

Ona je rekla da Zoran Djindjic i Vesna Pesic zavode anarhiju i nered na ulicama Beograda i nazvala ih gubitnicima na proteklim izborima. "Oni koriste svaku priliku da, kada im nesto ne odgovara, obustave zivot u dvomilionskom gradu. To je stvorilo profiterstvo vojvode Seselja", rekla je Rebeka Srbinovic.

"Nova demokratija smatra da su prosli parlamentarni izbori u Srbiji protekli u do sada nevidjenoj demokratskoj atmosferi, sto ih cini najdemokratskijim do sada", stoji u saopstenju koje je ova stranka izdala povodom odrzanih parlamentarnih izbora.

Povodom poslednjih dogadjaja na Kosovu, Rebeka Srbinovic je naglasila da Nova demokratija pozdravlja odluku albanskih studenata da obustave proteste, zbog toga sto je "politicki dijalog jedini nacin razresenja krize u ovoj pokrajni", ne komentarisuci pritom brutalnu intervenciju policije protiv demonstranata.

I. S.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /