Petak, 3. oktobar 1997.

KILIBARDA POZVAO DRASKOVICA DA SE POMIRI SA PARTNERIMA IZ BIVSE KOALICIJE

Kolektivna krivica za raspad "Zajedno"

Lider crnogorskih "narodnjaka" porucio Vojislavu Kostunici da se ne mesa u politicka zbivanja u Crnoj Gori

Beograd. - Poslanik u Skupstini Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) iz Narodne stranke (NS) Crne Gore Novak Kilibarda juce je na konferenciji za stampu u saveznom parlamentu pozvao Vuka Draskovica da sto pre pronadje zajednicki jezik sa politickim partnerima iz koalicije "Zajedno", a Vojislavu Kostunici je porucio da se ne mesa u zbivanja u Crnoj Gori. "Vuku kao svom prijatelju, mudrom politicaru i nesporno znacajnoj licnosti porucujem da sto prije pronadje zajednicki jezik sa politickim partijama iz koalicije "Zajedno" jer ovo sto se sada desava u Srbiji steti svima, kao i njemu licno i njegovoj stranci ", rekao je Kilibarda.

Upitan da li je o tome razgovarao sa liderom Srpskog pokreta obnove (SPO), Kilibarda je rekao da nije i da ce to uciniti tek posto se Draskovic na ove reci bude naljutio.

Na pitanje da li smatra da je za raspad koalicije "Zajedno" kriv SPO, Kilibarda je istakao da je krivica kolektivna.

"Divna zamisao da jedan predstavnik koalicije bude predsjednik, drugi premijer, a treci predsjednik parlamenta Srbije istopila se, a za raspad svi imaju kolektivnu krivicu. No sad treba spasavati ono sto se spasti moze", naglasio je Kilibarda.

On je lideru Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislavu Kostunici porucio "da se ne mijesa u politicka zbivanja u Crnoj Gori".

"Kostunica bi trebalo da gleda svoja posla i brine brigu svoje minorne stranke, a ne da na praznim crnogorskim trgovima svojim govorima pomaze grupaciji koja radi za Slobodana Milosevica".

J. Kocijan

Pitanje Prevlake moze se resiti

Upitan kako vidi resavanje problema Prevlake Novak Kilibarda je rekao da predsednik Crne Gore Momir Bulatovic nije bio sposoban da resi to pitanje u korist Crne Gore.

"Druga - hrvatska strana je bila sposobnija i priznate su avnojevske granice Jugoslavije, a samim tim i Prevlaka je pripala Hrvatskoj. To, medjutim, ne znaci da se megalomanski apetiti Hrvatske povodom Prevlake moraju i postovati. Moze se otvoriti granica na Debelom Brijegu i urediti tako da nasi brodovi mogu ploviti kotorskim zaljevom. Moze se to jos rijesiti", dodao je Kilibarda.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /