Petak, 3. oktobar 1997.

SRS O DEMONSTRACIJAMA I PROMENAMA U STUDIJU B

Nema podrske neprijavljenim protestima

U poslednja dva dana Studio B mnogo objektivniji, ocenio vodja radikala Vojislav Seselj, osudjujuci zauzimanje repetitora u RS od strane NATO

Beograd. - Srpska radikalna stranka savetuje svim politickim subjektima koji organizuju demonstracije da ih blagovremeno prijave, posto to nalaze zakon. Kada rezim pokusava da zabrani odrzavanje demonstracija, a ne postoje zakonski razlozi za to, srpski radikali ce uvek tim politickim subjektima pruziti podrsku. Kada demonstracije nisu ni prijavljene - mi ne mozemo da ih podrzimo - rekao je juce dr Vojislav Seselj na redovnoj konferenciji za novinare, komentarisuci sukob albanskih studenata sa policijom prekjuce u Pristini i razbijanje demonstracija povodom podrske bivsem gradonacelniku Beograda Zoranu Djindjicu i Studiju B na beogradskim ulicama.

Situaciju u Studiju B, nakon smene Upravnog odbora, lider radikala je ocenio kao "redovnu i normalnu", objasnjavajuci da je "u poslednja dva dana ova televizijska stanica ocito mnogo objektivnija nego ranije".

- Zauzimanje repetitora na Udrigovu jos jedan je iz niza zlocinackih poteza NATO ciji je osnovni cilj da se unisti Republika Srpska. To prakticno onemogucava rezim sa Pala da komunicira sa narodom, a daje vece sanse Biljani Plavsic, dokazanom izdajniku srpskog naroda - istakao je Seselj, komentarisuci poslednja desavanja u Republici Srpskoj. Govoreci o nastupanju radikala na predstojecim parlamentarnim i predsednickim izborima u Republici Srpskoj, Seselj je istakao da je nedavno ponudio Momcilu Krajisniku da SDS i SRS ponude zajednicke kandidate za tri najvaznije funkcije - predsednika i potpredsednika RS i clana Predsednistva BIH. "Srpski radikali su Krajisniku ponudili dogovor, ali ne kao prosle godine, kada je Karadzic odbio mogucnost zajednickog nastupanja jer je apsolutno verovao Biljani Plavsic - objasnio je Seselj.

Novinare je juce interesovalo i kakav je stav SRS prema ideji o gradnji Novog Sarajeva. Prema recima lidera radikala, "kompletan plan o gradnji je u startu bio sumnjiv, jer drzava nikada sama ne gradi, vec to cine pojedinci ili firme." - Ovako se ne ponasa drzava koja zivi u socijalnoj bedi i koja ima mnogo beskucnika - zakljucio je Seselj.

S. M.

Seselj nije demantovao ND

Vojislav Seselj juce nije ni potvrdio ni demantovao vest da je ponudio Novoj demokratiji da zajedno sa SPO i njegovom strankom oforme vladu. Kada su mu novinari preneli da je portparol Nove demokratije Rebeka Srbinovic lansirala ovu informaciju, on je kroz smeh kratko rekao: - Ne bi bilo lepo da kazem da gospodjica Rebeka Srbinovic laze, ali ne mogu ni da demantujem nesto sto se desavalo u njihovoj stranci. To je jedna od mogucih opcija.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /