Subota, 4. oktobar 1997.

VESNA PESIC, PREDSEDNICA GRADJANSKOG SAVEZA SRBIJE

Demokratske snage na prekretnici

Posle izbora u Srbiji i Crnoj Gori usledice dogvoro o daljem nacinu i strategiji borbe protiv vladajuce rezima, najavila predsednica GSS

Beograd. - Gradjanski savez Srbije ce po zavrsetku drugog kruga predsednickih izbora u Srbiji pokrenuti inicijativu i organizovati sastanak na kome ce se raspravljati o formiranju nove politicke snage koja ce se boriti za ciljeve demokratske Srbije - rekla je Vesna Pesic, predsednica GSS, povodom nedavne izjave Zorana Djindjica da ce DS, GSS i Studentski politicki klub postati jedna stranka.

Prema oceni Vesne Pesic, "situacija ce biti mnogo jasnija po zavrsetku drugug kruga predsednickih izbora u Srbiji, kao i posle izbora u Crnoj Gori. Posle tih desavanja nastace pravi momenat da se autenticne demokratske snage dogovore o daljem nacinu i strategiji borbe protiv vladajuceg rezima, olicenog u koaliciji SPO-JUL-SPS-SRS".

U jucerasnjem obracanju javnosti predsednica GSS kaze da do "sada nisu vodjeni razgovori o buducoj saradnji opozicionih stranaka", ali da GSS ima "dobru saradnju sa DS koju svakako zeli da nastavi, pogotovo u periodu kada procenjujemo da dolazi do novog profilisanja istinske demokratske opozicije u Srbiji".

"GSS se oduvek zalagao za ukrupnjavanje demokratske opozicione scene i u tom smislu bio je inicijator vise akcija u tom pravcu. Na istom tragu smo ucestvovali u stvaranju koalicije "Zajedno" i pokusali svim sredstvima da je ocuvamo i unapredimo u jedinstvenu snagu demokratske opozicije", kaze se u izjavi za javnost Vesne Pesic.

N. T.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /