Subota, 4. oktobar 1997.

NA PLATOU KOD FILOZOFSKOG FAKULTETA U BEOGRADU

Veceras protestni miting

Prema recima Cedomira Jovanovica, predsednikaStudentskog politickog kluba, ne ocekuje se intervencija policije

Beograd. - Studentski politicki klub za danas je zakazao jos jedan protestni skup na Platou ispred Filozofskog fakulteta, sa pocetkom u 18 casova. Na mitingu ce govoriti, izmedju ostalih, Ljiljana Blagojevic, Vladica Milosavljevic, Gorica Popovic, Mirjana Bobic Mojsilovic... Okupljenim gradjanima obratice se lideri DS, GSS, SPK, Zoran Djindjic, Vesna Pesic i Cedomir Jovanovic, a pozvan je i predsednik DSS Vojislav Kostunica.

Voditelj danasnjeg mitinga bice Aleksandra Kovac (K2). Prema recima predsednika SPK Cedomira Jovanovica ne ocekuje se intervencija policije.

- Medjutim, ne iskljucujem mogucnost bliskog susreta sa partijskom vojskom SPS, SRS i SPO. Ne zelimo incidente ali se ni po koju cenu necemo odreci nase politike i ideje nove Srbije. U cetvoromesecnoj lekciji Slobodan Milosevic je mogao da uvidi sopstvenu nemoc i nasu superiornost. Ne sumnjam da ce ishod borbe koju vodimo biti indentican onom zimskom, pogotovo sto smo prelaskom Vuka Draskovica na drugu stranu mi ojacali a nasi protivnici znatno oslabili - izjavio je za "Nasu Borbu" lider Studentskog politickog kluba.

Reagujuci na saopstenje Pokreta studenata Srbije u kome se Studentski politicki klub optuzuje za koaliciju sa Demokratskom strankom, predsednik SPK tvrdi da ni RTS "ne prica stvari koje nam namestaju ljudi iz PSS".

"Oni nisu nas problem ali jesu prepreka koju moramo savladati na nasem putu ka jakoj i srecnoj Srbiji. Voleo bih da predstavnici tog pokreta skinu masku Vuka Draskovica sa svoga lica i bar jednom pokusaju da opravdaju vokabular Dragana Tomica i njegovog novog koalicionog partnera predsednika Srpskog pokreta obnove - rekao je na kraju Jovanovic.

V. Djordjevic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /