Subota, 4. oktobar 1997.

"NJUJORK TAJMS" OTKRIVA DA VLADA BIH TAJNO KUPUJE ORUZJE I OBUCAVA SVOJU VOJSKU

Naoruzavanje Muslimana iza ledja NATO

Vasington, AFP. - Bosanska muslimanska vlada tajno naoruzava i obucava svoju vojsku, do tacke koja bi mogla da joj pruzi dovoljno snage da napadne bosanske Srbe, pise jucerasnji Njujork tajms.

- Pitanje vise nije da li ce Muslimani napasti bosanske Srbe, vec kada ce to uciniti, rekao je za americki dnevnik jedan neimenovani komandant snaga NATO u Sarajevu. - Jedini nacin da se takav napad spreci je da mirovna misija produzi svoj mandat - dodaje drugi evropski zvanicnik.

Cini se da informacija o navodnom naoruzavanju Muslimana, koja je procurila iz NATO, predstavlja pokusaj da se utice na kongresnu debatu u Vasingtonu, pise Njujork tajms.

Zvanicnici NATO kazu da je muslimanski tajni program pribavljanja naoruzanja pojacan poslednjih nekoliko nedelja i da su Sjedinjene Drzave besne zbog toga sto se naoruzavanje obavlja zaobilazenjem posmatraca NATO.

NATO je registrovao tajnu posiljku deset tenkova T-55 sovjetske proizvodnje na jednom egipatskom teretnom brodu koji plovi pod ukrajinskom zastavom i koji je sada ukotvljen u hrvatskoj luci Ploce, izjavili su visoki zvanicnici NATO. Ima, medjutim, izvestaja da druge posiljke teskog naoruzanja stizu u rijecku luku koju NATO ne nadzire, dodaju isti izvori.

Zvanicnici su takodje pomenuli izvestaje obavestajnih sluzbi o tajnom obucavanju pesadije bosanskih Muslimana u Iranu i Maleziji.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /