Subota, 4. oktobar 1997.

OTVORENO PISMO SINDIKATA STUDIO B SKUPSTINI GRADA

Odluka Skupstine grada je legitimna

Beograd. - Sindikat Studija B odrzao je u sredu prvog oktobra sastanak u vezi sa zbivanjima u Skupstini grada i Upravnom odboru te kuce. Nakon sastanka upuceno je pismo (potpisao predsednik sindikata Dejan Lekic), u kome se iznose zahtevi ovog sindikata vezani za novonastale dogadjaje u Studiju B.

"Prilikom izbora clanova Upravnog odbora Studija B iz redova zaposlenih iskoriscena je pravna praznina iz Osnivackog akta i statuta preduzeca gde nije odredjen postupak za izbor ovih clanova, tako da nismo u mogucnosti da osporavamo legalitet Vase odluke, ali s obzirom da predlozeni Statut Studija B jos niste usvojili, kao i da nema potpisanog Pojedinacnog kolektivnog ugovora, smatramo da Vasa odluka nije legitimna.

Princip je u pravnoj drzavi da stranka ne sme trpeti zbog neazurnosti drzavnih organa, a ovde je upravo o tome rec. Od vas ocekujemo da nase zahteve razmatrate bez uplitanja trenutnih politickih interesa i da imate u vidu da u Studiju B radi preko 500 zaposlenih, da delimo sudbinu gradjana siromasne zemlje, da imamo svoje egzistencijalne probleme i da ne zelimo da budemo sredstvo ni Skupstine grada niti bilo koje partije", stoji u saopstenju Sindikata Studija B.

V. Dj.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /