Subota, 4. oktobar 1997.

IBRAHIM RUGOVA, PREDSEDNIK DSK

Uskoro sastanak srpsko-albanske grupe za skolstvo

Protesti studenata ce se nastaviti ukoliko se u narednih 15 dana ne realizuje sporazum o normalizaciji obrazovanja na Kosovu - izjavio Driton Ljaci

Pristina, - Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ibrahim Rugova izjavio je na jucerasnjoj konferenciji za stampu da ocekuje da se ovih dana sastane grupa tri plus tri, zaduzena za sprovodjenj e prosvetnog sporazuma, koji su prosle godine potpisali Slobodan Milosevic i on. Rugova je izrazio uverenje da ce taj sastanak doneti dobre rezultate. Predsednik DSK je takodje ocenio da ce demonstra cije Albanaca odrzane u sredu pozitivno uticati na resavanje problema na Kosovu i osudio je, kako je rekao, "brutalnu intervenciju policije.

Jedan od studentskih vodja u Pristini Driton Ljaci izjavio je juce da ce protesti biti nastavljeni ukoliko se u narednih 15 dana ne realizije sporazum o normalizaciji albanskog skolstva na Kosovu.

U izjavi Albanskom informativnom centru Ljaci je istakao da su protesti prekinuti pod pritiskom grupe diplomata SAD, Nemacke, Francuske, Britanije, Rusije i Italije. "Sugestije ovih diplomata poklapa ju se s predlozima albanskog lidera Ibrahima Rugove", rekao je Ljaci.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /