Nedelja, 05. oktobar 1997.

OKTOBAR FEST

Zivela Socijalisticka Radikalna Obnova (SRO)!

Tako smo, dragi SRO biraci, dotakli Dno Gradske Skupstine Beograda: videli smo fotografije na kojima se Milan Bozic & Branislav Ivkovic ljube obrazom u obraz, videli smo kako se veselo zezaju Steva Dragisic & Milutin Randjelovic & Spasoje Krunic, super je glasao Slobodan Cerovic... Cotric postao predsednik UO Studija B, Kojadinovic se vratio iz mrtvih trgovackih radnji, Sve Je Pod SRO Kontrolom, Za Srbiju, Za Lilica, Za Seselja, Za Draskovica!

Pise: Petar Lukovic

... a onda je Lilic skocio, oborio stolicu, na ekranu mu je ostalo devet sekundi, Komrakov je apelovao da se strasti smire, podsecao da je Mir Okosnica Nase Politike, a kad je Seselj poceo da se dize iz stolice u koju je jedva stao - Zoran je zgrabio casu vode, bacio tekucinu na Vojislava, ovaj je krenuo na Lilica, grubo odgurnuo Milorada koji je glavom udario u ivicu stola i na licu mesta izgubio Socijalisticku Svest, Zoran je zamahnuo stisnutom pesnicom s plakata, Voja Vojvoda poceo je da zapomaze, uleteo je Nepoznati Telohranitelj i poceo unitarno da tuce Komrakova usred RTS studija... Da je srece - ovako je trebalo da izgleda Prvi Visestranacki TV Duel izmedju Predsednickih Kandidata Slicnog Pola; videli smo, medjutim, Duel koji je licio na Pionirski Ljubavni Sastanak: prvo se Voja nabacivao Zoranu, potom se Zoran udvarao Voji, a onda su Zoran & Voja krenuli da muvaju Komrakova koji je ovaj politicki izazov spremno prihvatio, te se Duel okoncao obostranim RTS poljupcima, uz najbolje zelje pospanih gledalaca da oba kandidata 5. oktobra svoje karijere zavrse u Izbornim Vecnim Lovistima.

Duelu svojih koalicionih partnera, iz zdravstvenih razloga, nije mogao da prisustvuje Treceplasirani Pobednik U Prvom Izbornom Krugu, drug Vuk Draskovic; ali, objasnio je Jedan Za Sve Koalicije (JZSK), jos ima matematicke nade da On postane Predsednik Srbije. Kako?

U prvoj varijanti koja zvuci vrlo razumno, Lilic se u nedelju ujutru povlaci iz izborne trke, objavljuje da odlazi u profesionalne ribolovce - i preporucuje SPS glasacima da ubuduce glasaju za SPO kandidata jer medju njima, sem slova "S" tj. "O", nema nikakve programske razlike. Kad ovu vest cuje Voja, kao poznati zemunski fer-igrac, i on ce se u nedelju oko 10 ujutru povuci iz izborne trke i pridruziti Zoranu na pecanju; kum Voja ce, naravno, preporuciti SRS glasacima da ubuduce glasaju za SPO kandidata jer medju njima, sem slova "RS" tj. "PO", nema nikakve razlike. Nastavak prve, razumne varijante glasi: kad se Lilic & Seselj povuku iz Izborne Trke, na scenu - u belom odelu - stupa Vuk Draskovic. Onda narod hapsi Zorana Djindjica & Vesnu Pesic, izlazi na Trg Slobode, uzvikuje "Dano, Miro" i na licu mesta izglasava Draskovica za republickog zamenika Slobodana Milosevica.

U drugoj, jos razumnijoj varijanti, pet miliona glasaca u Srbiji preko noci polude i zahtevaju da im JZSK bude Predsednik; svi traze da Dragan Kojadinovic bude direktor Studija B, svi preklinju da Danica Draskovic formira partiju JUN (Jugoslovenska Nervoza), Slobodan Milosevic aklamacijom prihvata Zelju Naroda & Vuk Draskovic ulazi u Dvor u Pionirskom parku, ispracen pionirima s pionirskim maramama.

U trecoj, SF varijanti, vanzemaljci Petog Elementa na celu s Brus Vilisom otimaju Zorana Djindjica i Vesnu Pesic i ucenjuju Slobodana Milosevica; zahtevaju da Vuk Draskovic bude Predsednik Srbije & gradonacelnik Beograda - ili ce MUP Beograda morati da intervenise protiv laznih demonstranata koji, kao, protestuju protiv novog Studija B, a, u stvari, obozavaju koalicioni blok SRO (Socijalisticka Radikalna Obnova).

Iz gnusne perspektive glasaca sa Zvezdare koji se u ovim teskim politickim trenucima tesi belim presecenim kiselom, sve ideje Vuka Draskovica cine se vise nego razumnim: sasvim je logicno da SRO blok bude pod njegovim vodjstvom - jer, nema vise u Gradskoj Skupstini napetosti i mrznje medju tzv. razlicitim politickim grupama, o cemu, da se ne zajebavamo, obavestava uvijek ugledna "Politika" (sreda, 1. oktobar, strana 23, treci stubac, 34. red odozgo: "U medjusobnom druzenju nije bilo ni traga ranije stranacke i koalicione netrpeljivosti").

Tako smo, dragi SRO biraci, dotakli Dno Gradske Skupstine Beograda: videli smo fotografije na kojima se Milan Bozic & Branislav Ivkovic ljube obrazom u obraz, videli smo kako se veselo zezaju Steva Dragisic & Milutin Randjelovic & Spasoje Krunic, super je glasao Slobodan Cerovic... Cotric postao predsednik UO Studija B, Kojadinovic se vratio iz mrtvih trgovackih radnji, Sve Je Pod SRO Kontrolom, Za Srbiju, Za Lilica, Za Seselja, Za Draskovica!

Primitivno uplasen Zakonima Izborne Sutnje (ZIS), u delikatnoj sam situaciji da vam priopcim kako u nedelju 5. oktobra necu biti u prilici da glasam za Ovoga & Onoga; nesto mi se sa Zvezdare jebe da silazim u glasacku jedinicu i zaokruzujem kuponcic za Predsednika Necega Sto Se, Kao, Zove Srbija; muce me misici, ne mogu da hodam, boli me glava od belog vina, bas mislim da bih se ispovracao na glasacku komisiju - sto nikako nije lepo, dolaze mi mama & tata iz Barajeva na rucak, veceru i dorucak, u predivnoj sam psiholoskoj SRO-depresiji, samo mi fale Lilic & Seselj da me SR-Obraduju svojim vizijama Srbije, jebes izbore na kojima kandidat nije Vuk Draskovic, kakvo je to biranje kad ne biram SRO-Vuka, jeste on treci ali je prvi, Zvezdara je uvek znala da je matematika kurva, nije bez veze parola u Cingrijinoj ulici: "Ko je treci - taj je veci".

Licno sam pomenuti slogan ispisao crnim sprejom, pod okriljem noci, uveren da je SRO nasa elementarna buducnost: sad, bez vode, mogu da budem miran. Milan Bozic brine o kanalizaciji. Aleksandar Cotric brine o vodovodi kojeg nema. Mitar Mrkela brine o sportskim linijama Lidiji Vukicevic.

Imamo novu Gradsku vladu. Imamo Svezeg, tek izabranog Predsednika Srbije: njegovo ime je Vuk Lilic - Seselj, sto je sasvim dovoljan razlog da nedelju 5. oktobra provedete u prirodi, kontemplativno razmisljajuci o Smislu Zivota, uprkos Izbornoj Sutnji za koju vam se, ako ste slucajno na Zvezdari, krajnje jebe - jer Zvezdara nikad nije bila Srbija.

Ko ne veruje, neka dodje u ponedeljak uvece kod Gradske bolnice: Mila, Bata, Vaca, Dusan a narocito Petar... uverice vas da je Lukovic jedini nerazumni kandidat za Srpskog Pacijenta. Glasajte za mene: iskreno cete se pokajati!

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /