Ponedeljak, 6. oktobar 1997.

DR VOJISLAV SESELJ, PREDSEDNICKI KANDIDAT SRS

"Ako pobedim, Srbija nece klecati"

Stranci imaju razloga da me se plase, jer pobedom srpskih radikala otpada svaka mogucnost da Srbija kleci pred bilo kojom zapadnom silom, izjavio Seselj nakon glasanja

Beograd. -Nadleznosti predsednika Srbije i predsednika SRJ su vrlo striktno razdvojene i ne verujem da ce predsednik SRJ,ako postanem predsednik Srbije, moci da me spreci u obavljanju moje funkcije. Ni ja se necu mesati u njegov posao - rekao je juce dr Vojislav Seselj, predsednicki kandidat i lider Srpske radikalne stranke, nakon sto je zajedno sa svojom suprugom, Jadrankom Seselj, glasao u batajnickoj osnovnoj skoli "Svetislav Golubovic Mitraljeta".

Kada su ga novinari, u kracem razgovoru pred skolskim ulazom, upitali da li stranci zaista imaju razloga da ga se plase, Seselj je odgovorio: -Imaju, naravno. Pobedom srpskih radikala otpada svaka mogucnost da Srbija kleci pred bilo kojom zapadnom silom. Srbija ce biti okrenuta svojim interesima, srpskom narodu i sluzice samo njemu. Seselju je postavljeno i pitanje kakva ce biti saradnja dve federalne jedinice ako predsednik Srbije bude on, a predsednik Crne Gore Milo Djukanovic. "Ja i Djukanovic mozemo da se sretnemo samo u Vrhovnom savetu odbrane, kao pojedinacni clanovi", rekao je Seselj. - Kada je rec o saveznoj vlasti tu ce i dalje biti problema i politickih razmimoilazenja, ali sam ubedjen da to nece dovesti u pitanje opstanak savezne drzave - objasnio je predsednik SRS.

Seselj je juce ponovio da je SRS protiv dvojezicnih univerziteta na Kosovu, ali da, po njemu, "Siptari mogu da osnivaju svoje univerzitete i akademije, ako za to imaju para".

- Srpska radikalna stranka je protiv normalizacije odnosa sa Hrvatskom sve dok se ne povrati cela okupirana teritorija Republike Srpske Krajine - prokomentarisao je Seselj odnose SRJ sa Hrvatskom, a kada su ga novinari upitali na koji nacin ce ta teritorija biti povracena, Seselj je odgovorio: -Na onaj nacin koji nam u perspektivi bude stajao na raspolaganju. Ni jedan metod nije unapred iskljucen.

S. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /