Ponedeljak, 6. oktobar 1997.

ZORAN LILIC, PREDSEDNICKI KANDIDAT SPS-JUL-ND

"Neophodno da se izbori zavrse danas"

Ocekujem da danas voljom nasih gradjana, to jest voljom naseg birackog tela, Republika Srbija dobije novog predsednika, izjavio Lilic nakon glasanja

Zoran Lilic, predsednicki kandidat leve koalicije SPS, JUL, ND - Slobodan Milosevic, glasao je u novobeogradskoj Mesnoj zajednici " Kadinjaca", na birackom mestu 23 (Izborna jedinica 3 - Novi Beograd). Nekoliko minuta nakon zakazanog termina (11 casova), na glasanje je stigao automobilom marke AUDI A 8 u pratnji supruge Ljubice i telohranitelja. Za razliku od prvog kruga kada je Lilica aplauzom pozdravilo tridesetak gradjana, juce ih je ispred birackog mesta, spremnih za glasanje i aplauz, bilo oko desetak.

- Ocekujem da danas voljom nasih gradjana, to jest voljom naseg birackog tela, Republika Srbija dobije novog predsednika. To je u interesu Srbije i nasih gradjana. Mislim da je neophodno da se to danas zavrsi, i da se sa minimumom politicke volje predstavnika svih parlamentarnih stranaka, kasnije konstruise vlada i parlament. Da se okrenemo onome od cega se jedino moze ziveti u ovoj nasoj zemlji - radu. Da se okrenemo onome sto je boljitak za nase narode, za Srbiju i Jugoslaviju, jer sve drugo nije u interesu zemlje i gradjana - rekao je nakon glasanja, Zoran Lilic, i izrazio svoje verovanje u uspeh drugog izbornog kruga.

S obzirom da predsednicki kandidat Lilic nije zeleo da odgovori na pitanje - ukoliko uspe bojkot izbora, koji je sledeci korak leve koalicije - jer kako je obrazlozio novinaru "Nase Borbe", ne zna "sta je to bojkot, to je nepoznato u demokratskim praksama", na preformulisano pitanje - ukoliko na izbore izadje manje od 51 odsto birackog tela Srbije, koji ce biti sledeci korak leve koalicije, odgovorio je: " Bice ono sto pise u ustavu Republike Srbije. Bice neki verovatno novi izbori. Ustvari, ne verovatno, nego sigurno".

O izborima u Crnoj Gori, Zoran Lilic je rekao: " Verujem da ce i tamo biti ispostovana volja naroda Crne Gore. Da ce biti izabran novi predsednik, i da ce kasnije u radu sa predsednikom Srbije i Jugoslavije, raditi ono sto je u interesu Jugoslavije".

Z. M. J.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /