Ponedeljak, 6. oktobar 1997.

FRANCUSKI "MOND" OCENJUJE DA SE SITUACIJA U SRBIJI POGORSAVA

"Greska je pustiti Milosevica da vrsi represiju"

Pariz, Beta. - Francuski "Mond" ocenio je juce da bi bila "greska, a ne samo kukavicluk, pustiti Milosevica da (u Srbiji) vrsi represiju sa obrazlozenjem da se 'odgovorno' ponasa u Bosni". List istice da se "situacija u Srbiji neprestano pogorsava", kao i da je "nastupio osetljiv trenutak u sprovodjenju mirovnog procesa iz Dejtona".

"Zapadnjaci ne smeju Milosevicu upucivati pogresne signale. Oni su ga cesto stedeli, navodeci, sa razlogom ili ne, da je njegova saradnja nuzna za stabilizaciju regiona. Ponasanje Milosevica i njegovog okruzenja u Beogradu, kao i u napacenoj oblasti Kosova, snazno se odrazava i na sprovodjenje Dejtonskog sporazuma u Bosni".

"Gradonacelnik Beograda, jasni opozicionar rezimu Slobodana Milosevica, uklonjen je pod sumnjivim okolnostima. Demonstracije podrske njemu, isto kao i one u pokrajini Kosovo s albanskom vecinom, grubo su ugusene", pise "Mond". Pariski dnevnik ocenjuje da, uz "potpunu neodgovornost opozicije iskljucivo zaokupljene medjusobnim razdorima" i "medjusrpske bitke u srpskom entitetu u Bosni, idu naruku igri Milosevica".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /